Temps de dones, dones en el temps: Arquitectes i enginyeres civils (Paisatgisme)

La mirada de Flora Pescador Monagas

Canària de naixement, ha dedicat bona part de la seua carrera a la investigació sobre el paisatge

Flora Pescador Monagas, a la il·lustració del calendari.

Flora Pescador Monagas, a la il·lustració del calendari. / Allende Bodega

Nascuda a Las Palmas de Gran Canaria l’any 1953 Flora Pescador Monagas és una de les protagonistes del mes de gener del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’ (editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES) dedicat a les paisatgistes.

Ja des de ben jove, al voltant dels trenta anys, va formar part dels docents de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, una feina que ha desenvolupat en diferents programes formatius entre els que destaquen plantejament urbanístic, turisme i sostenibilitat, restauració i rehabilitació arquitectònica i investigació, tendències i innovacions. També ha exercit la docència a les escoles d’arquitectura de Lyon i Nantes i com a convidada també a altres facultats com Oxford Brookes, CUADD, Guadalajara a Mèxic, Pennsylvania, Veracruzana o Chiba, al Japó.

Flora Pescador Monagas

Época: 1953

País: Espanya

L’any 2014 la paisatgista va ingressar com a membre a la Real Academia Canarias de Bellas Artes de San Miguel Arcàngel.

Ha dedicat una part important de la seua carrera a la investigació. Ha format part de dos grans recerques: ‘Procesos de transformació de l’espai edificat’ l’any 2012 i també va dirigir una investigació sobre el paisatge com a infraestructura amb el laboratori de recerca de Lyon.

Suscríbete para seguir leyendo