TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: ARTS VISUALS (CÒMIC)

Ida Susal, tots els vessants artístics

L’artista canària Julia Botanz Guimerà ha experimentat amb diferents expressions culturals des de ben petita

L’artista multidisciplinària Julia Botanz Guimerà.

L’artista multidisciplinària Julia Botanz Guimerà. / @IDASUSAL (INSTAGRAM)

Redacción

Julia Botanz Guimerà, natural de Tenerife, és una de les protagonistes del mes de maig, dedicat al còmic, del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES. És una artista multidisciplinària amb el pseudònim Ida Susal, que dona nom també al seu projecte artístic, des del qual ofereix el seu talent des de fa 13 anys.

A l‘estiu de 2014, Botanz va publicar el seu primer disc-llibre il·lustrat, anomenat ‘caraAcaraB’. A banda de la Julia Botanz musical, destaca la seua tasca en l’àmbit del disseny i del dibuix. Des de l’any 2007, l’artista treballa amb CompotaGráfica: «l’empresa de serveis gràfics i creatius que desenvolup com a freelance, duent a terme treballs molt importants de dibuixos animats (la meua especialització), vídeo, disseny gràfic, visual thinking, guió, il·lustració i fins i tot disseny d’interiors», explica ella mateixa a una de les seues pàgines web.

L’any 2017 va sortir a la llum el seu segon treball discogràfic («...de mayor quiero ser»), una obra que consisteix en un disc-llibre i un DVD creada i autoproduïda íntegrament per Ida Susal. Amb aquest treball va aconseguir dues nominacions als Premios Canarios de La Música 2018 a millor disseny i millor artista emergent.

Va cursar estudis d’Animació tradicional i dibuixos animats a Madrid i, després, encara que estava immersa en l’àmbit gràfic, va començar a crear les seues primeres cançons. Això va ser quan tenia 25 anys. A la seua web, es defineix a l’autora canària com la «no cantant» d’una família força cantadora, però que finalment va aconseguir demostrar tot el seu talent. A hores d’ara, totes les seues expressions artístiques conflueixen en el projecte Ida Susal, els seus discs-llibres-DVD cantats, escrits, il·lustrats i fets per ella mateixa.

Ida Susal s’acompanya, naturalment, de diferents músics i formacions des dels inicis. Les seues cançons són de composició pròpia i normalment beuen d’estils musicals diversos. El repertori, per tant, és molt variat i es caracteritza pel mestissatge, el ritme i els sentiments.

Suscríbete para seguir leyendo