TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: arquitectes i enginyeres civils (espais públics)

Zaida Muxí Martínez, les dones i les cases

Especialista en espai i gènere, aquesta argentina de naixement ha desenvolupat la seua carrera professional a Espanya

Zaida Muxí Martínez a la il·lustració del calendari.

Zaida Muxí Martínez a la il·lustració del calendari. / Allende Bodega

Redacció

‘Mujeres, casas y ciudades. Más allá del umbral’. Aquest és un dels títols de les publicacions, probablement la més coneguda, que ha fet Zaina Muxí Martínez, una de les protagonistes del mes de març del calendariTemps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones, de la Confederació Intersindical del sindicat STES. Un mes dedicat a les arquitectes i enginyeres civils que s’han dedicat als espais públics i que és coneguda per la seua experiència en temes d’espai i gènere.

Nascuda a Buenos Aires (Argentina) l’any 1964, Muxí Martínez és arquitecta i urbanista. Es va llicenciar a la facultat d’Arquitectura de la seua ciutat natal i va continuar la seua formació a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Sevilla, on va treure’s el doctorat.

Zaida Muxí Martínez és professora a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i ha codirigit, juntament amb Josep Maria Montaner, el màster de Laboratori de la Vivenda del segle XXI a la Universitat Politècnica de Catalunya.

A més de publicar la popular ‘Mujeres, casa y ciudades’, ha dirigit la revista de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. És autora de ‘El espacio público: ciudad y ciudadanía’ (Electa, 2003), ‘Elemental, reflexiones en torno a la vivienda mínima’ (Edicions ETSAB, 2004), ‘La arquitectura de la ciudad global’ (Gustavo Gili, 2004), ‘Sota les llambordes, la platja’ (Eumo, 2007) i ‘Habitar el presente: herramientas para la vivienda del siglo XXI’ (2011), entre d’altres.

Suscríbete para seguir leyendo