TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS Segle XXI: Arts visuals

Shamsia Hassani: el grafiti afgà i feminista

«El personatge femení de les seves obres retrata algú orgullós, alt i que pot aportar canvis positius a la vida de les persones»

Obra que Shamsia Hasssani ha compartit en el seu Instagram.

Obra que Shamsia Hasssani ha compartit en el seu Instagram. / @SHAMSIAHASSANI (IG)

Redacción

Shamsia Hassani és una artista del grafiti que va néixer l’abril de 1988. És una de les protagonistes del mes de juny del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES. El seu talent té un alt valor simbòlic, precisament per ser la primera dona grafitera de l’Afganistan. A pesar de la violència patriarcal que es pateix en aquest país, a les seues obres, Hassani mostra a dones afganeses empoderades i decidides. Així s’explica a la seua pàgina web: «El seu art dona a les dones afganeses una cara diferent, una cara amb poder, ambicions i voluntat d’assolir objectius. El personatge femení utilitzat en les seues obres retrata un ésser humà que està orgullós, alt i pot aportar canvis positius a la vida de les persones. Durant l’última dècada de la postguerra a l’Afganistan, les obres de Shamsia han aportat una gran onada de color i apreciació a totes les dones del país». Així, es podria dir que «desafia els preconceptes sobre el paper de la dona a la societat afganesa».

Les seues obres han estat un referent per a dones arreu del món, aportant esperança i esperit de lluita. D’altra banda, Shamsia Hassani ha impartit classes d’art i ha exposat a diferents punts del món. Hassani acumula un total de 257.000 seguidors a Instagram, on comparteix obres seues.

Suscríbete para seguir leyendo