TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS Segle XXI: art transgressor: pintura i subversió dels rols de gènere

Il·lustracions que reflexionen sobre la feminitat

L’artista argentina Irana Douer, que combina diferents tècniques i estils, és una de les dones protagonistes d’aquest mes d’abril

Una de les il·lustracions publicades per Douer en el seu Instagram artístic. | @IRANADOUER.DIBUJOS.

Una de les il·lustracions publicades per Douer en el seu Instagram artístic. | @IRANADOUER.DIBUJOS.

Irana Douer

País: Argentina

A les seues il·lustracions, aquesta artista reflexiona sobre la feminitat i mostra el contrast entre com la societat vol que siguin les dones i com realment són. Combina diferents estils.

L’artista Irana Douer, una de les protagonistes del mes d’abril (dedicat a les il·lustradores) del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES, destaca per la seua trajectòria en el món de la pintura, el dibuix i la il·lustració. Combina diferents tècniques i estils i ha exposat a Argentina, el seu país natal, i a altres punts d’arreu del món.

A les seues obres, Irana Douer reflexiona sobre la feminitat i el contrast sobre què espera la societat de les dones i com realment són. En els seus dibuixos es combinen elements molt femenins amb expressions de tristor en les cares de les dones que dibuixa.

Avui dia s’encarrega, juntament amb l’artista Luciana Berneri, del projecte IDLB, una tenda d’art que té com a objectiu animar a les persones a comprar art i, així, a invertir en cultura i en artesania.

«IDLB reuneix tot el que produeix un artista, des d’una obra fins a objectes utilitaris, vinculant l’art amb allò domèstic i quotidià. Seleccionem peces úniques i belles que revaloren l’ofici i l’artesanal», s’explica a la pàgina web d’aquesta tenda. Tot el que conté, és fet a mà per artistes a l’Argentina.

Suscríbete para seguir leyendo