Visita a Sa Nostra Sala ‘Cuina de Fang’, el projecte artístic i pedagògic de Neus Riera i Laura Huguet

Aquesta exposició romandrà oberta fins al pròxim 31 de maig.

Aquesta exposició romandrà oberta fins al pròxim 31 de maig.

L'espai cultural Sa Nostra Sala acull l'exposició ‘Cuina de Fang’, una mostra composta per peces de ceràmica elaborades per les ceramistes Neus Riera i Laura Huguet, que juntes lideren el projecte artístic i pedagògic que té el mateix nom.

Aquesta exposició romandrà oberta fins al pròxim 31 de maig i comptarà a més amb dos tallers gratuïts el 18 de maig: el primer taller es realitzarà d'11.00 a 13.30 hores i el segon de 16.00 a 18.30 hores a la mateixa sala. Els tallers són gratuïts, amb plaus limitades i per inscriure's calç fer-ho per mail a saladecultura@conselldeivissa.es.

Promoció del treball del fang

Tal com ha explicat la consellera del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, des del Consell Insular es vol contribuir a potenciar i promocionar el treball del fang, tant en la seua vessant més tradicional com en la part més artística amb l’objectiu de “donar visibilitat a mestres reconeguts i incentivar el treball d’una nova generació d’artistes”.

Així mateix, la consellera ha volgut ressaltar que "en els últims anys hem presentat exposicions a aquesta mateixa sala i també a Sant Rafel de sa Creu, poble que és va convertir en el principal referent a l’illa gràcies als tallers i a l’activitat de diversos ceramistes i que avui s’ha catalogat Zona d’Interès Artesanal. “També convoquem anualment el Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang, premi que l’any passat va guanyar Neus Riera i que és present en aquesta exposició".

Ramon ha felicitat també les seves impulsores “per la seua empenta i la seua dedicació a l’hora de portar endavant projectes que estimulin l'aprenentatge, que convidin a experimentar amb el fang i que contribueixen a formar a una nova generació de ceramistes”.

Actualment gestionen aquesta iniciativa Neus Riera Tur i Laura Huguet Nonó, ocupant l’antic taller que la pedagoga de l’art i ceramista Anneliese Witt tenia a Jesús, encara que amb un nou enfocament i amb una nova forma d’entendre i d’experimentar amb l’art. Tenen un model de taller de ceràmica obert, i ofereixen classes dirigides a infants i a adults, tant d’iniciació com d’especialització. Totes dues artistes han assenyalat que “convidem a tot el que vulgui a provar l'art de la ceràmica perquè té un component terapèutic i creiem que la ceràmica ha vingut per a quedar-se”.