Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: Muntadores i responsables d’efectes especials

Carolina Jiménez, de Madrid a Hollywood

Aquesta madrilenya ha treballat a sèries i pel·lícules tan populars com ‘Game of thrones’, ‘Joker’ o ‘The hobbit’

Detall del fris que presideix el bloc de Carolina Jiménez. OKINFOGRAFIA.WORDPRESS.COM

«Infografista de professió, escèptica de ment i científica de cor», així comença a descriure’s, a la seua pàgina web, Carolina Jiménez, una de les protagonistes del mes de novembre (dedicat al muntatge i els efectes especials) del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, editat per l’Organització de dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES. Allà mateix, ella explica que va estudiar arquitectura. «Però el 3D i el disseny audiovisual em varen enamorar ràpidament», continua aquesta madrilenya que ha viscut a Austràlia, Nova Zelanda, Regne Unit, Estats Units i Canadà, a la ciutat de Vancouver, on treballa «com a layout artist a Scanline».

En aquestes voltes pel món ha treballat amb alguns dels grans del cinema, com Geroge Miller, Peter Jackson o Ridley Scott. De fet, ha fet feina en algunes de les produccions més conegudes dels darrers temps: ‘Joker’ (2019), la vuitena temporada de ‘Game of Thones’, ‘The flash’ (2023), les tres entregues de la trilogia ‘The hobbit’ (2012, 2013, 2014), ‘The suicide squad’ (2021) i també, ja fa més temps, a la popular sèrie de TVE ‘Águila Roja’ (2008).

Inquieta i curiosa de naixement, el cinema no és l’únic que li roba el cor: «M’apassionen la ciència i la seua divulgació, el cinema i la seua docència i el frikisme. Col·laboradora oficial de Naukas, membre de Science in Spanish i del Círculo Escéptico. I amb altres mil projectes entre les mans».

Podeu seguir-la al seu bloc: okinfografia.wordpress.com.

Compartir el artículo

stats