Aquestes són les millors activitats nàutiques que pots fer a Catalunya en família

Passejar en caiac per ports pesquers, fer esnòrquel en família per zones marítimes protegides o practicar els esports més nous com el wingfoil són algunes recomanacions de la Agència Catalana de Turisme i la Generalitat de Catalunya

Catalunya ofereix activitats nàutiques per a tota la família els 365 dies de l'any.

Catalunya ofereix activitats nàutiques per a tota la família els 365 dies de l'any. / Agència Catalana de Turisme

Ple de misteri, aventura i descobriment, el mar ha estat sempre una part integral de la cultura catalana. Els 580 quilòmetres de costa del litoral català no són només un paisatge, sinó un testimoni de la passió dels catalans pel mar. El Mediterrani, amb la seva bellesa i misteri, ha esdevingut una part intrínseca de la identitat de Catalunya, oferint un escenari perfecte per a una àmplia gamma d'activitats nàutiques i una font de vida per a les comunitats de pescadors locals.

Aigua i adrenalina, un tàndem perfecte

Els aventurers troben a les costes catalanes una àmplia gamma d'activitats emocionants, des del surf i el kitesurf fins a l’esnòrquel per reserves marines protegides, parcs subaquàtics o prats submarins, i travesses en ecocaiac al Delta de l’Ebre.

Els amants de l'esport també poden participar en esdeveniments emocionants, com la competició de vela més important i antiga del món a Barcelona: la Copa Amèrica.

L’equip de Nova Zelanda entrenant a Barcelona per la Copa Amèrica.

L’equip de Nova Zelanda entrenant a Barcelona per la Copa Amèrica. / Agència Catalana de Turisme

Vols disfrutar del mar en família els 365 dies de l’any?

L'aventura no té data de caducitat a Catalunya. Ja sigui una escapada a la costa durant els mesos d'estiu o una emocionant experiència hivernal a les aigües temperades del Mediterrani, la costa catalana convida a gaudir en família d’experiències nàutiques diverses durant tot l’any, com sortides en caiac o vaixell de vela, batejos de submarinisme o nous esports aquàtics com el wingfoil, l’esquí de cable o el parasailing.

Sostenibilitat per preservar la riquesa natural de les aigües catalanes

Conscients de la fragilitat del medi ambient marí, hem de fomentar pràctiques responsables com l’esnòrquel o l’observació d’aus per aprendre a tenir-ne cura. Hem de fer un objectiu comú el preservar la riquesa natural de les aigües catalanes per a les generacions futures. La sostenibilitat és clau.

Velers de la regata Puig Vela Clàssica.

Velers de la regata Puig Vela Clàssica. / Nico Martínez

Viu la cultura marinera a la costa catalana

Imagina’t passejant per carrers estrets envoltats de cases pintades de blanc i blau, mentre el soroll suau de les ones es fon amb les veus dels pescadors que tornen al port amb la seva captura del dia. Aquesta és només una de les moltes experiències encantadores que pots viure en les viles marineres i barris de pescadors de la costa catalana.

Des de l’antiga tradició pesquera fins al seu encant mediterrani característic, aquestes localitats costaneres ofereixen una visió autèntica de la vida al mar. Aquestes són les nostres recomanacions sobre les viles i barris de pescadors més encisadors que et recomanem visitar.

Més informació a https://www.catalunya.com/ca/turisme-nautic.

El mar com a forma de vida a Catalunya

Aquesta campanya és molt més que una oportunitat per a l'oci; és una invitació a explorar les profunditats del mar i descobrir la riquesa cultural i natural de Catalunya. Des de les pintoresques costes de la Costa Brava fins als impressionants paisatges marítims del Delta de l'Ebre, hi ha un món de meravelles esperant ser descobert.

Vela lleugera al Club Nàutic Salou.

Vela lleugera al Club Nàutic Salou. / Agència Catalana de Turisme

Les empreses i entitats de turisme nàutic estan compromeses per a oferir experiències úniques i inoblidables. Així, el viatger modern pot estar segur que una visita a Catalunya serà una experiència nàutica que mai oblidarà.

Agafa la teva crema solar, posa't el teu vestit de bany i embarca't en una aventura cap a les aigües cristal·lines de Catalunya, perquè aquí, el mar és més que un destí; és una forma de vida.