El Consell Insular d'Eivissa ha aprovat un decret de Mesures Econòmiques i Tributàries urgents per ajudar a les famílies, empreses i autònoms a pal·liar els efectes econòmics que comportarà la situació sanitària actual.

En aquest primer paquet de mesures, es suspèn l'inici de procediments de recaptació i d'emissió de notificacions. A més, mentre duri la declaració d'estat d'alarma, el Consell d'Eivissa suspenen les següents taxes del Consell Insular d'Eivissa:

- Taxa per serveis prestats pel Departament de Benestar Social, per estades a centres hospitalaris i assistencials del Consell insular d'Eivissa.

- Taxa per la prestació de serveis generals en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i caça.

- Taxa d'expedició de carta d'artesà, carta de mestre artesà i document de qualificació artesanal.

- Taxa per autoritzacions de transport per carretera i d'activitats auxiliars i complementàries, per expedició de targetes per a la utilització del mecanisme de control en el sector del transport per carretera, i per qualificació inicial i formació contínua dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera.

Durant aquests dies d'estat d'alarma, tots els departaments del Consell d'Eivissa prioritzaran la tramitació de totes aquelles ajudes pendents de liquidar per tal de poder ajudar a tots els ciutadans quan abans.

Per altra banda, les famílies d'usuaris de les escoletes del Consell d'Eivissa poden donar ordre a la seva entitat bancària per tal de poder retornar els rebuts del mes de març, tant per escolarització com per menjador, que ja estaven emesos en el moment de la declaració de l'estat d'alarma.