El departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell d'Eivissa ha fet publiques les bases reguladores per a la concessió d'ajudes econòmiques per al manteniment i la recuperació dels béns d'interès cultural amb la tipologia de monument a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa per als anys 2019-2022 amb un import total de 400.000 euros.

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajudes econòmiques per a la realització d'obres de conservació, recuperació i/o manteniment dels béns d'interès cultural amb la tipologia de monument a Eivissa durant el termini comprès entre l'1 de gener de 2019 fins a 31 d'octubre 2022. Es consideran béns d'interès cultural amb la tipologia de monument de l'illa d'Eivissa: les torres rurals de defensa, torres militars costaneres i molins fariners, ponts, i altres elements que gaudeixen d'aquest tipus de protecció, en els quals sigui necessari realitzar obres o intervencions per al seu manteniment i/o recuperació, fomentant a la vegada el seu coneixement i l'estudi i la seua documentació.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques i jurídiques, públiques (ajuntaments) i privades, siguin o no propietàries dels béns d'interès cultural amb la categoria de monuments de l'illa d'Eivissa que necessitin realitzar obres o intervencions per a la seua conservació, recuperació i/o manteniment. En el supòsit que qui sol·liciti l'ajuda no sigui el titular del bé, s'haurà d'aportar la autorització expressa de la propietat per a la realització de les intervencions per a les quals se sol·licita l'ajuda.

Aquestes ajudes estan dotades econòmicament amb una quantitat màxima de 400.000 € del pressupost general que es distribuirà de la següent manera:

Any 2020 - 120.000 €

Any 2021 - 120.000 €

Any 2022 - 160.000 €

Pressupost total de la convocatoria: 400.000 €

Més informació sobre aquestes ajudes: dep.cultura@conselldeivissa.es