TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS: artistes visuals (escultura)

Marina Vargas: obres clàssiques, ulls nous

L’artista, nascuda a Granada, va començar a exposar les seues escultures abans d’acabar els seus estudis

Marina Vargas, a una exposició seua a Màlaga.

Marina Vargas, a una exposició seua a Màlaga. / La Opinión de Málaga

MARINA VARGAS

Época: 1980

País: Espanya

Una de les seues peces més conegudes és ‘La Pietat invertida o la mare morta’, una recreació de ‘La Pietat’ de Miguel Ángel que es pot veure al Vaticà.

La mitologia, la iconografia clàssica, allò sagrat, però des d’una altra mirada, feminista, moderna. Així són les obres de Marina Vargas, una de les protagonistes del mes de febrer del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’ (editat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES), dedicat, dins del món de les arts visuals, a les escultores.

Marina Vargas (Fernández Vargas al DNI) va néixer al 1980 a Granada, on va estudiar Belles Arts. La seua trajectòria artística, però, va començar un parell d’anys abans de llicenciar-se, mostrant les seues primeres obres a exposicions. També a Granada va estudiar un màster en Producció i Investigació en Art.

Vargas dedica molt temps a pensar les seues peces. Abans de posar-se mans a les peces estudia, investiga el tema, llegeix... Un periode llarg que precedeix a la creació de les seus peces, que fugen de les línies rectes i en les que presta molta atenció a la posada en escena, que és sempre molt acurada. L’obra de Vargas és simbòlica, dramàtica, brutal i bella. I, en ocasions, juga amb peces clàssiques de l’escultura, a les que dona per complet la volta. A les seues peces, que parlen de l’amor, de la sexualitat, del desig o de la violència, el blanc és el color predominant. Juga, també, amb una bellesa una mica híbrida, quasi monstruosa.

Col·leccions públiques de diversos llocs del país (Extremadura, Còrdova, Vitoria, Sevilla, Las Palmas, Màlaga, Granada, Essaouira...) tenen obra seua.

Suscríbete para seguir leyendo