Les millors expressions i paraules d'Eivissa amb Eivissenquisme Il·lustrat

I·lustració de l'expressió eivissenca "Salera"

I·lustració de l'expressió eivissenca "Salera" / Javier Mendoza

Borja Moya Castillo

En Javier Mendoza, un eivissenc de 38 anys i professor d’economia a l’institut Quartó de Portmany, és el professor Bacterio que s’amaga darrera Eivissenquisme Il·lustrat. L’admiració per Superlópez, Pafman o Mortadelo va sembrar la llavor d’un projecte que uneix dues de les seves grans passions: Eivissa i la il·lustració.

¿Per què neix Eivissenquisme Il·lustrat?

Eivissenquisme Il·lustrat neix de la voluntat de Mendoza de difondre paraules i expressions d’Eivissa per les xarxes socials. 

El dibuix li permet incorporar humor, fent més atractiu l’aprenentatge del significat de les paraules il·lustrades. 

El ressò d’Eivissenquisme Il·lustrat ha estat notable, especialment en l’àmbit educatiu. Diverses escoles de Primària han utilitzat les seves il·lustracions en projectes i també ha col·laborat en el concurs Eivissàpiens per a estudiants de Secundària. A més, gràcies a la popularitat del projecte, Mendoza ha començat a col·laborar amb la revista de còmic ADN.

Paraules eivissenques preferides d'Eivissenquisme Il·lustrat

Mendoza en destaca cinc paraules i expressions: «catufes», «fer salera», «anar de palanca», «fer cadufos» i «baldraca». Aquestes paraules, escoltades des de petit, formen part del seu vocabulari afectiu i mai es cansa d’utilitzar-les.