Síguenos en redes sociales:

Contenido patrocinado

Descobrim els secrets del 'Sofrit Pagès'

Descobrim els secrets del 'Sofrit Pagès'

Més de 150 persones varen participar el passat dilluns del curs de 'Sofrit Pagès' organitzat pel departament de Medi Rural i Marí del Consell d'Eivissa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Antoni i l'associació de veïns de Santa Agnès. Els cuiners José Miguel Bonet i Miquel Bonet del restaurant Es Ventall varen ser els encarregats de donar una lliçó pràctica sobre com elaborar aquest plat festiu per excel·lència de la pagesia a Eivissa, habitual per Nadal, al dinar de noces i a les festes patronals.

És, però, cada vegada més difícil veure'l en els menús de restaurants. I és que és un plat d'elaboració llarga i complicada tant en la preparació com en l'obtenció dels ingredients autèntics.

Per mantenir una part important del nostre patrimoni gastronòmic és fonamental difondre el seu coneixement a les noves generacions especialment als cuiners en formació, els cuiners del futur.

El sofrit pagès és un plat festiu i òbviament conté el més preuat per a la gent del camp: un plat de carn (quan era un producte escàs), d'anyell i de pollastre, juntament amb els embotits de més renom i saborosos: sobrassada i botifarró. I com acompanyant de luxe la patata vermella d'Eivissa que absorbeix els sabors de tots els ingredients i es converteix en un transmissor d'aromes. Precisament l'elevat contingut en midó de la varietat tradicional eivissenca i de la Desirée (la substituta comercial original) permeten una òptima aptitud per al fregit, consistència i una gran capacitat d'absorció d'aromes. I si pot ser de patata de calibre més petit, el tradicional patató, millor.

Pulsa para ver más contenido para ti