Primera dona en creuar el desert d'Aràbia. Aquesta va ser Lady Anne Blunt, neta del poeta romàntic Lord Byron i filla d'Ada Lovelace (considerada la primera programadora de la història), darrera protagonista del mes de novembre del calendari 'Temps de dones, dones en el temps', editat per l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical del Sindicat STES.

Ja de ben petita Lady Anne va ser una «alumna avantatjada», indica el dossier que acompanya el calendari, que explica que parlava diversos idiomes, pintava i tocava el violí, «Tenia 29 anys quan va conèixer, a Florència, el que es va convertir en el seu marit: sir Wilfrid Scawen Blunt, un poeta apassionat per Orient que va quedar encisat per aquella dona intel·ligent i culta que parlava de filosofia, literatura o del món àrab amb entusiasme».

L'any 1869, el matrimoni va començar un llarg viatge per Àfrica del Nord i el Pròxim Orient on varen adoptar els costums i la vestimenta dels beduïns, amb qui viatjaren a llocs com el Sinaí. Tots dos varen tornar a Anglaterra, però només per perfeccionar el seu àrab i per preparar el proper viatge. Durant aquella parada tècnica, va morir el cunyat de Lady Anne, que li va deixar al seu germà una enorme finca familiar i varen tenir una filla: Judith Anne Dorothea Blunt.

Al 1877, la família deixava Anglaterra per viure «una apassionant aventura que els portà a ciutats de llegenda com Alepo, Bagdad, Palmira, Damasco i Beirut». Acabat aquest viatge, Lady Anne va començar a escriure 'Les tribus beduïnes de l'Éufrates', però dos anys després començaven una ambiciosa aventura: creuar el conegut com a «desert dels deserts», el Nefud. Arribaren sans i estalvis a la ciutat de Hail, «on varen ser rebuts per l'emir Mohamed Ibn Rashid», i sent la primera dona occidental en fonyar aquella ciutat.

De tornada a Anglaterra es varen instal·lar a la finca que Wilfrid havia heretat i es varen dedicar a escriure les seues aventures. Varen tornar al país, però no varen abandonar els seus costums dels viatges: seguien parlant en àrab i lluint robes típiques dels beduïns. Al poc, però, varen comprar una mansió prop de la ciutat d'El Caire, on es dedicaren a una altra de les seues passions: la criança de cavalls. Farta de les infidelitats del seu marit, que fins i tot va portar a viure amb ell una de les seues amants, Lady Anne Blunt es va separar i s'instal·là a una propietat que va comprar a la capital egípcia, on va viure la resta de la seua vida: «Va morir el 15 de desembre de 1917, on sempre es va sentir feliç, al costat del desert».