L´Institut d´Estudis Eivissencs (IEE) es veu obligat a expressar la seva preocupació per la situació de l´escola pública a les nostres illes davant les retallades patides enguany i previstes per al curs que ve.

En uns moments de crisi, on tota l´energia dels nostres governants hauria d´anar cap a la resolució dels problemes reals de la població, cap a la reflexió sobre la gestió que s´ha fet i es fa dels sous públics, cap a la priorització en educació perquè només una educació de qualitat pot garantir la superació de la crisi i un futur digne per a les noves generacions, els governs actuals es dediquen a crear nous problemes i a destruir fites educatives i socials que entre tots hem tardat anys en assolir.

L´educació és la base d´una societat pròspera, democràtica i cohesionada socialment. Si no tenim clar això, ho perdrem tot.

No hi pot haver una educació de qualitat amb menys professors, amb quaranta alumnes dins una aula, sense cobrir les baixes del professorat o sense personal de suport per als alumnes amb necessitats educatives. I, a més, aquests moments de retallades és impensable que es pugui disposar de més professorat per atendre una segona línia en castellà.

No és cert que l´única manera de sortir de la crisi sigui retallant serveis públics i encara menys en educació. L´educació no és cap problema, és la solució.

L´IEE encoratja la societat eivissenca i formenterera, mestres i professors, pares i mares, a implicar-se en l´enèrgica defensa de l´educació pública. Està en joc el futur dels nostres fills i de les nostres filles.