Davant la gravetat dels fets i al fil de la pol·lemica desfermada pel canvi de paviment d´alguns carrers de Dalt Vila, som un grup de veïns d´aquest barri que volem dir la nostra, ja que indirectament hem aparegut com a implicats per l´Ajuntament (no nosaltres en concret, sinó tots els que aquí vivim).

Estem d´acord amb la millora, rehabilitació i acondicionament d´infraestructures del barri de Dalt Vila i hem soportat i soportem amb més o menys paciència les molèsties que causa al nostre viure diari. Però com que també veiem els resultats volem fer manifest el nostre desacord amb algunes desafortunades intervencions, tant des del punt de vista de l´adequació a allò que es considera un patrimoni històric com des del punt de vista estètic.

Coincidim amb la denúncia del GEN sobre el nou paviment d´alguns carrers; eliminar del carrer (que també és patrimoni) uns materials propis d´aquí per substituir-los per una pedra grisa aliena i uniformadora resta particularitat i singularitat a molts carrers de la zona, per no parlar de l´impacte dels carrers Joan Romà i Pere Tur, tres anys desprès de la seva col·locació.

Podem acceptar que aquestes vies soporten el trànsit i la circulació diària de vehicles, però aquesta coartada no ens val quan es tracta dels carrers peatonals que estan sent objecte d´intervenció. Creiem que un espai declarat Patrimoni de la Humanitat requereix un tractament amb més mirament, amb més gust pels detalls i molta cura i conseqüentment fent èmfasi en la particularitat del nostre Patrimoni.

Un cop dit això, voldríem fer constar el nostre malestar per les declaracions de l´Ajuntament justificant la col·locació d´aquest paviment dient que ha estat triat pels veïns. En primer lloc, amb quí es va parlar? (associació, veïns, representants,...); si va ser un veí concret, quina representació té respecte a tots? I fins i tot acceptant aquesta situació, quan es va fer la consulta? Quines eren les condicions? (carrers, voreres, escales...); quina va ser l´opció real d´elecció dels consultats?

Tot això no exclou la major: qui pren decisions i les executa és l´Ajuntament i ningú més. Es significatiu i desil·lusionant que els nostres responsables polítics no sàpiguen acceptar crítiques o defensar la seva postura (si estan convençuts d´ella) sense haver de crear tensions amb els veïns, fent a tothom corresponsable d´una decisió seva que, amb raó democràtica, els pertoca a ells.

No estaria de menys una menor prepotència i una major autocrítica, així com un esperit més flexible i un ànim més comunicatiu i favorable a l´intercanvi d´idees i de propostes. Supòs que com a polítics ´d´esquerres´ (?) no els faran por aquests valors. Per acabar, volem convidar a tots/tes els/les eivissencs/ques que aprofitin l´ocasió per pujar a Dalt Vila i comprovar per ells mateixos tots aquests fets que ara denunciem. Cadascú ho pot veure i així extreure les seves pròpies conclusions.