No pens acceptar la manipulació que intenten fer el PP i Cs de les meues paraules. La crítica de divendres en el Ple de pressupostos del Consell Insular no va ser en cap moment al sector primari, pel qual vaig treballar tant com vaig saber durant el meu mandat, i pel qual divendres mateix vaig reclamar més recursos, ja que PP i Cs els han retallat respecte al pressupost de 2020.

La meua crítica de divendres va ser a l'abús d'aquest Consell Insular per la contractació per emergència, per la Covid, d'uns sous en publicitat que s'han acabat desviant a un programa de televisió que no té res a vore ni amb l'objecte de l'emergència ni amb la Covid.

Un abús que també va passar amb el vídeo 'La Vida Islados', que va ser una contractació irregular també amb l'excusa de l'emergència. En aquell moment tampoc vaig criticar la promoció turística, com ara tampoc he criticat el sector primari, per molt que intentin manipular les meues paraules.

Com a portaveu del PSOE, no puc permetre que en aquest Consell Insular, amb el president Vicent Marí, s'implanti una pràctica habitual d'adjudicacions i contractes irregulars i favoritismes, ni amb l'excusa de la pandèmia ni sense pandèmia. Els contractes públics, amb els sous del conjunt de la ciutadania, han de ser nets i transparents, sempre, en tots els casos.

Respecte al sector primari, divendres vaig criticar que el Consell Insular no hi destinarà prou recursos en el Pressupost 2021, perquè fins i tot baixa lleugerament respecte al de 2020. Les meues paraules al ple varen ser:

«Em pot explicar per què baixa el programa d'Agricultura, Ramaderia i Pesca? Baixa més del 2% en total. En el capítol 7, baixa un 15%. Aquest és l'impuls que li volen donar?».

Aquesta mateixa setmana llegíem aquest titular al Diario de Ibiza: 'Eivissa ya ha perdido el 77% de la superfície agrícola que tenía en 2008'. La seua solució a tot això és congelar, inclús abaixar lleugerament, el pressupost d'Agricultura?

Parlam d'un sector que s'ha de potenciar, perquè hem de diversificar, i perquè és un sector decisiu en el manteniment del territori i de paisatge.»

Lament profundament que es vulguin manipular les meues paraules, dient que vaig criticar el camp, quan el que vaig fer és defensar-lo.

La manipulació de les meues paraules no podrà amagar la denuncia que vaig fer. Des del PSOE seguirem denunciant públicament l'abús dels contractes d'emergència per part d'aquest Consell Insular, que han afavorit determinades empreses i persones.