Al Nirvana, és evident i de transparència, bon lector, hi trobareu amor. I si ho dubteu pregunteu a la 'Cucaracha', una bella de la localitat, eivissenca ara reciclada a terres d'Andalusia. Però aquesta -i no del tot- és una altra història. Per exemple; si el viatger per aquests atzar es troba de sobte a un poble anomenat La Puebla de Cazalla, el camí cap al Nirvana, pub musical d'intimitat i glòria, és fàcil i a la vegada inevitable, bona música d'ambient, el ritme del flamenc crea atmosfera, gent de tota mena i condició, comunicativa i alegre.

Domina i controla la situació la Sonia, dona del poble i ànima viva del Nirvana. Perquè enguany, coses dispars de la vida sempre/sempre dispar, el poeta emèrit ha passat els dies del Nadal a La Puebla de Cazalla, a pocs kilòmetres de Sevilla i a Eivissa molt i molt popular desde fa anys, qüestió d'emigració que ha set constant.

Però no només la Sonia i la 'Cucaracha' han de centrar la nostra atenció. Altres dones, belles, suggerents, de fàcil comunicació, són presents al Nirvana. Rocío, la més flamenca del grup, Aurora, dona racial i seductora, María Jesús -poc la vaig veure, però la vaig viure- i altres persones que, de forma sobtada, quasi improvisada, protagonitzaren uns emotius dies de Nadal a la Puebla de Cazalla que, per cert, i aquesta és també una altra seqüència, viurà el proper tres d'octubre un esdeveniment històric.