Dissabte va ser un dia especial, un dia ple d'emocions, un dia que davant de l'assemblea de militants de Gent x Formentera es va fer pública i es va proclamar la candidatura que havia presentat com a secretària general.

Agafo el relleu d'en Jaume Ferrer, membre fundador del partit i secretari general des dels inicis de GxF. Vull donar-li les gràcies per la feina, l'esforç i la dedicació i agrair-li la confiança que m'ha mostrat des del moment que em va proposar formar part de l'executiva al 2014. Per mi és una gran satisfacció que sigui el president d'honor de Gent x Formentera en aquesta nova etapa.

Gent per Formentera és un partit jove, nascut al 2006 i des de l'inici vàrem rebre per part dels formenterers i formentereres el mandat de governar. Ho hem afrontat amb responsabilitat, amb molt de respecte i amb l'empenta i col·laboració de totes i tots els militants i simpatitzants.

Com va recordar en Jaume Ferrer a l'assemblea de militants, GxF va néixer per crear una força d'esquerra local insularista, amb vocació de servei i sentit ètic de la política. En aquests quasi dotze anys el partit s'ha enfrontat a grans reptes, entre ells la constitució del Consell Insular de Formentera com a culminació de tota la feina feta per moltes persones per reivindicar l'autogovern de Formentera.

GxF té la responsabilitat política de defensar els interessos i necessitats dels vesins i vesines de la nostra illa, té la responsabilitat d'enfrontar-se als reptes del present i del futur i fer-ho amb els principis progressistes que ens caracteritzen. Volem seguir sent la força política plural i d'esquerres de Formentera.

En aquesta nova etapa dins de GxF, la nova executiva agafa el relleu amb molta felicitat i responsabilitat i amb un gran equip que aporta experiència, renovació, il·lusió i capacitat per treballar pel bé de Formentera.

Les prioritats d'aquesta executiva i d'aquest partit són: defensar i treballar perquè la nostra sigui una societat igualitària, justa, integradora, solidària on totes les persones que han triat Formentera per viure i ser feliços ho puguin fer amb dignitat i gaudint d'una bona qualitat de vida, defensar el nostre territori i lluitar pel medi ambient com a patrimoni de tots els formenterers i defensar la nostra cultura, patrimoni i la nostra llengua com a elements integradors.

Seguirem treballant per tal que Formentera sigui una comunitat cohesionada, on convivim amb igualtat, amb respecte independentment de les diferents procedències, creences i religions, condicions i orientacions sexuals. Totes i tots els que ens sentim identificats amb aquest projecte hem de compartir una 'ciutadania formenterera' unida que defensi la nostra terra i la nostra gent.

Som una força política insularista d'esquerres, arrelada i compromesa amb la gent i els nostres principis i valors també ens fan posicionar-nos i lluitar contra injustícies que ens afecten com: mostrar el nostre rebuig cap a la sentència pel 'cas de la Manada', oposar-nos a les prospeccions petrolíferes, unir-nos a la lluita per unes pensions dignes, denunciar el retrocés democràtic a Espanya i contra els recents atacs a la llibertat d'expressió i a la llibertat, entre d'altres.

Encarem, com a nova executiva, aquest camí assumint, amb molt de respecte i responsabilitat, els reptes existents i els que vindran. Ho fem sabent que és aquest partit, que és GxF, un partit participatiu, obert que ens permet implicar-nos, compartir i sobretot somiar en un futur millor.

I treballarem demanant a totes i tots els militants i simpatitzants que, com heu fet sempre, ens feu costat amb la vostra implicació i participació per a poder treballar en la Formentera de futur.

Abans d'acabar vull agrair a totes les persones que han fet i segueixen fent que GxF sigui un gran partit polític i vull donar les gràcies als membres de la nova executiva per la seva implicació per haver acceptat compartir aquest viatge.

Moltes gràcies i visca Gent x Formentera!