Enguany el 8 de març té més visibilitat. Les associacions feministes amb el suport dels sindicats amb més representació han promogut un gran acord social i han duit endavant la convocatòria d'una vaga general de dones amb el missatge «Si les dones aturem, el món s'atura», és un lema que pretén posar l'accent en les múltiples tasques que fan les dones i que no tenen suficient reconeixement ni valoració.

Des d'Eivissa l'Associació de Dones Progressistes i l'associació feminista Figa de Pic s'han coordinat per implicar la societat eivissenca en la vaga de dones del 8 de març. Les aportacions que fan les dones s'han de reconèixer, les feines s'han de pagar equitativament, i les tasques de cura s'han de compartir, el missatge és ben senzill. Des de fa molt de temps les dones estem denunciant les injustícies i el menyspreu que patim arreu del món i en tots els àmbits de la vida. Patint abusos i violència sobre el propi cos, tenint salaris més baixos per feines d'igual valor i encarregant-nos majoritàriament del treball gratuït i imprescindible per a la vida de tenir cura de majors, infants i altres persones dependents. Per qüestió de justícia i de dignitat, les dones reivindicam la igualtat davant la llei, en els salaris, en el reconeixement acadèmic, en el repartiment de les tasques de cura? i reivindicam la llibertat de prendre les decisions sense por, a patir violència i menyspreu. Citant a la pionera Mary Wollstonecraft: les dones volem tenir poder sobre nosaltres mateixes, no volem tenir poder sobre els hòmens i aquesta reivindicació tan bàsica i tan justa encara no l'hem aconseguida.

El 8 de març també és un bon dia per donar les gràcies a totes les dones que al llarg de la història han lluitat per aconseguir més igualtat i justícia en el món, també volem manifestar la nostra gratitud a les que segueixen denunciant els abusos i les injustícies des dels mitjans de comunicació, des de les institucions, des de les universitats i sobretot des de les associacions feministes.

Les dones volem donar un missatge de sororitat i de força,i l'empenta feminista aporta una visió emancipadora per a totes les persones. Les dones i els hòmens de Guanyem aprenem cada dia a ser feministes. Aquest 8 de març les dones no treballam, no en tenim cura, no estudiam i no consumim. Gràcies per ser feminista.