Vaig molt niga, perquè les imatges que he vist en el vídeo publicat pel GEN sobre la construcció del nou hotel de luxe, el Xarraca Bay, em fan esborronar i són la prova que a sa Punta de sa Torre de Portinatx excavadores, camions, grues estan portant a cap una agressió devastadora, de grans dimensions, invasiva, que arrambla amb tot: terra, rocatge, relleu... tot junt és una obscenitat.

Vaig molt niga, perquè l'agressió es fa sota l'empar de lleis autonòmiques: la llei turística de 2012 del govern Bauzá i la llei del govern del Pacte de 2017 que permeten l'ampliació d'antics hotels passant per sobre de la legislació urbanística.

Vaig molt niga, perquè no em consta que ni Consell ni alcaldes s'hagin rebel·lat contra unes lleis que ja feien presagiar l'embat i que al cap i a la fi envaeixen les seues competències.

Vaig molt niga, perquè l'alcalde de Sant Joan ha dit de manera pública i reiterada que aqueixes obres estan sent vigilades «amb lupa» per evitar que «aquello no sea un disparate en una zona tan sensible». I ens l'havíem cregut. Ara, però, ens assabentam que l'empresa està treballant sense projecte d'execució. No sembla que la vigilància municipal hagi set molt estricta. Qui n'haurà d'assumir la negligència?

Vaig molt niga perquè les afirmacions del senyor Antoni Marí, Carraca', quan diu que aquest hotel aixecarà el nivell econòmic de la zona de Portinatx me pareixen fum. La presumpta exclusivitat dels establiments de luxe que darrerament proliferen no han portat a Eivissa res de bo. I aquest cas no té pinta de ser diferent: ja anuncien un espai perquè fondegin iots amb un 'exclusiu' moll privat, actuacions de DJ en horari nocturn, restaurant obert les 24 hores, suites en primera línia de costa... Una bogeria.

Vaig molt niga perquè estam utilitzant la bellesa irrecuperable i la pau del lloc com a moneda de canvi per a uns suposats beneficis més que dubtosos. L'experiència ens diu que tots aqueixos macro establiments marcats amb el segell d'exclusivitat no han deixat a Eivissa més que destrucció i contaminació: ni el seu personal sol ser eivissenc (a no ser que parlem de feines no qualificades), ni les condicions de treball són acceptables, ni la seua clientela és de la que sòl freqüentar els comerços i establiments locals.

Vaig molt niga perquè ja han colonitzat fins i tot el nom de sa Punta de sa Torre. No es diu Xarraca Bay!

Vaig molt niga perquè a aqueixes altures, escaldats com estam per la contínua destrucció d'Eivissa, se segueixen permetent aquests tipus de desastres ecològics, que ens colaran (no ho dubteu) si no ens hi oposam decididament. Ha de ser ara.

Qui estima Eivissa no la destrueix!