Les urnes han parlat aquest 24 de maig i han deixat un panorama amb molts de canvis electorals. Més enllà dels possibles canvis institucionals que això comporti al Parlament, al Govern, al Consell i a molts ajuntaments, m´adreç càlidament a uns milers de persones. No m´estic referint als que han fet confiança en les candidatures de Guanyem Eivissa i de Podem Eivissa i Guanyem Eivissa al Consell. Em referesc a un col·lectiu que ha votat divers, però amb una clau compartida: acabar radicalment amb la pitjor etapa de les polítiques educatives a les illes Balears.

M´adreç a tots els docents preocupats de l´Assemblea de Docents d´Eivissa, als equips directius, als claustres dels centres d´ensenyament públics, als inspectors educatius, als delegats sindicals, als pares i mares d´alumnes compromesos, a les persones que coordinen la FAPA, als alumnes participatius, a les persones que, en síntesi, han lluitat de valent per defensar un model educatiu a Eivissa i la resta de les Balears basat en la publicitat, la qualitat i la transversalitat de la llengua catalana, pròpia d´Eivissa i que volem comuna per a tots els seus habitants.

A tots, moltíssimes gràcies per ser-hi, per preocupar-se, per perdre hores en assemblees de centre, assemblees insulars, preparacions de manifestacions i d´actes, assistència a manifestacions i actes, reunions de docents amb Amipes, reunions entre Assemblea de Docents i FAPA, reunions amb les institucions per preparar accions, hores invertides preparant, muntant i desmuntant una exposició itinerant. Hores invertides en redactar articles d´opinió, entrades en les xarxes socials, en el disseny de cartells i de fotomuntatges, en els clics fets amb les càmeres per retratar l´acolorida posada en marxa. Gràcies a la resta de personal laboral i funcionaris no docents que treballen en els nostres centres públics i que han col·laborat amb la causa verda. Gràcies a totes les persones i col·lectius que posaren sous en la caixa de resistència per fer més lleugers els descomptes en nòmina dels vaguistes. Gràcies als docents i directius expedientats per conselleria per la fermesa de la seua posició. Gràcies als mitjans per recollir pàgines i pàgines i centenars d´imatges sobre el conflicte educatiu a Eivissa. Gràcies a aquelles empreses que han col·laborat en els actes convocats. Gràcies a la UIB pel seny científic i el compromís cultural i lingüístic demostrat. Mil gràcies a les persones i col·lectius que han fet possible el Pacte per l´Educació. Quantes hores no heu pogut adreçar a atendre els vostres i les vostres inquietuds! Moltes, moltes gràcies, Joan Amorós, per tot. I, molt especialment, gràcies companys per haver fet part de la gran moguda de setembre i octubre de 2013, culminada amb la macromanifestació del 29/09/13. Tot l´esforç invertit en les actuacions individuals i col·lectives començades el curs 2012-2013, ha pagat la pena. Entre tots hem anat posant el nostre granet d´arena per foragitar de les institucions unes polítiques, persones i partit que mai haurien d´haver tengut la responsabilitat que han tengut des de 2011. La cirereta al pastís ha sét el vostre vot a qualsevol de les candidatures polítiques que es comprometeren amb el canvi polític. No sé a hores d´ara qui formarà el proper Govern de les Illes Balears ni quines persones estaran al capdavant de la conselleria d´Educació, però de ben segur que aplicaran unes polítiques ben allunyades de les de l´Executiu del PP. Malgrat els esforços, els maldecaps i les crítiques rebudes, l´esforç ha pagat la pena!

PS: L´article va dedicat a J. R. Bauzá, els seus tres consellers d´Educació i a tot els seus equips, per les infames actuacions desplegades contra l´ensenyament públic, la llengua pròpia i el respecte a la lliure expressió, entre d´altres. Va dedicat, també, a tots els membres del Govern des de 2011, a tots els diputats balears del PP, a tots els càrrecs públics (electes o no) del PP i a tots els dirigents d´aquesta formació, per haver donat suport o consentit aquelles polítiques. Això inclou les persones que actuaren des d´Eivissa o representant-la. Traspassaren una línia vermella. Mai més!