Síguenos en redes sociales:

Contenido patrocinado

La normativa actual no obliga a servir oli en monodosi als restaurants

La normativa actual no obliga a servir oli en monodosi als restaurants

El Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d'Eivissa recorda que la normativa actual no obliga a l'ús exclusiu de monodosi per al servei d'oli d'oliva als restaurants. L'article 16 de l'Ordre SND/339/2020, de 9 maig, del Ministeri de Sanitat, "Mesures d'higiene i/o prevenció en la prestació del servei de terrasses", indica que:

"Se eliminarán productos de autoservicio como servilleteros, palilleros, vinagreras, aceiteras, y otros utensilios similares, priorizando monodosis desechables o su servicio en otros formatos bajo petición del cliente".

És, per tant, compatible amb la llei l'ús del servei d'oli al consumidor directament per part del personal de l'establiment o bé en un petit recipient amb oli del qual el consumidor es pot servir i que en acabar es buidi i netegi. També, i a sol·licitud del client, es pot servir l'ampolla d'oli per a l'autoservei, però l'ampolla s'ha de desinfectar correctament després de l'ús. Això ens permet evitar l'ús innecessari de plàstics i continuar amb l'aposta pel consum d'oli d'Eivissa.

Per tot això, des del Consell d'Eivissa es demana als establiments d'hostaleria que normalment ja promocionen el producte local que apostin per seguir-ho fent amb l'Oli d'Eivissa, de la mateixa manera que ho han fet fins ara, ja que la Llei els empara.

Finalment, el Departament de Medi Rural i Marí ha volgut enviar un agraïment a les empreses turístiques d'Eivissa (hotels, restaurants i cafeteries) per apostar pel consum de producte local en una temporada que serà atípica, una aposta que es constata ja en l'augment de la demanda de producte eivissenc els darrers mesos.

Pulsa para ver más contenido para ti