Amb només 14 anys Jade Hameister es va convertir, en abril de 2016, en la persona més jove en arribar al Pol Nord. Aquesta australiana és una de les protagonistes del mes de juliol del calendari 'Temps de dones, dones en el temps', editat per l'Organització de Dones de la Confederació intersindical del sindicat STES, dedicat a les explorades als pols.

L'abril de 2016 Hameister va viatjar 150 quilòmetres sobre el gel polar a la deriva per arribar al Pol Nord i convertir-se en la persona més jove de la història en esquiar fins allà des de qualsevol punt de fora de l'illa. Cada jornada, l'adolescent esquiava amb el seu trineu de 50 quilos entre vuit o deu hores i navegava al voltant de pistes d'aigua obertes i escalava crestes de gel. «El viatge era complicat i els dies durs», explica el dossier. Un dia, en despertar-se, l'expedició en què anava Jade Hameister va descobrir que havien perdut el rumb a un corrent oceànic de l'est. Estaven a 40 graus sota zero i la jove s'enfrontava a riscos com els osos polars o caure a les gelades aigües àrtiques.

Per aquesta aventura, que va documentar National Geographic, l'australiana va rebre el premi Jove Aventurera de l'Any de l'Australian Geographic Society.

En la seva segona expedició, Jade va recòrrer els 550 quilòmetres del casc de gel de Groenlàndia: des de Kangerlussuaq, a l'oest, i Isortoq, a l'est, on va arribar el 4 de juny de 2017. Cada dia, Jade recorria uns 25 quilòmetres (unes nou hores) per tractar de completar la seva missió en no més de 27 dies. El principi del camí va ser lent, ja que Jade va haver d'obrir-se camí entre el gel i l'equip va trobar-se a un entorn «similar a un laberint», comenta el dossier, que explica que constantment es trobaven a «carreranys sense sortida» i havent de retrocedir «per trobar una ruta viable». Després de creuar una cascada de gel, Jade va començar a caminar fins al cim. El dia 17 de la travessia arribava als 2.850 metres sobre el nivell de la mar. La baixada, degut a una caiguda de les temperatures a vint graus negatius, va ser complicada i l'aventurera va haver, fins i tot, de posar-se mantega als esquís per evitar que la neu s'acumulàs sota els seus peus. A més, la pluja la va obligar a passar més temps a la tenda per tractar d'aixugar-se.

Després de tot això, en juny de fa dos anys, Hameister es convertí en la dona més jove de la història en creuar les capes de gel de Groenlàndia sense ajuda ni assistència.

A finals de 2017, l'australiana va començar la seva tercera aventura polar. Al Sud, en aquest cas. Va recòrrer 600 quilòmetres des de la plataforma de gel de Ross, a la costa de l'Antàrtida, fins al Pol Sud, un recorregut que va completar en 37 dies. Així, va arribar al Pol Sud el 10 de gener de 2018.

Només 140 persones al llarg de la història han esquiat des de la costa fins al Pol Sud sense ajuda ni assistència i només 20 d'aquestes han estat dones. Jade anava tirant d'un trineu que pesava el doble que ella «des del nivell de la mar fins al voltant de 3.000 metres d'altitud de la messeta polar, on les temperatures són de 30 graus sota zero. Al trineu portava tot el menjar i el combustible per al viatge. Durant aquesta expedició tenia 24 hores de llum solar «i una soletat immensa». «No es veu vida vegetal ni animal tan al sud, només neu, gel, roca i cel», explica el dossier.