Aquest cap de setmana passat es va realitzar una reunió a Palma per proposar com millorar l´educació.

En aquesta reunió, persones de diferents col·lectius vinculats amb el món educatiu, des de representants de les associacions de pares i mares fins a representants del món empresarial, passant per docents compromesos des de fa anys amb millorar l´educació en benefici fonamentalment del l´alumnat (i en conseqüència, de la societat), varen donar un impuls important en la redacció d´un document conjunt, on es fan propostes en positiu per definir l´educació que volem, que necessitam.

Hi havia representants de les tres illes majors que, sacrificant part del seu temps lliure i dels seus estalvis, varen treballar amb il·lusió i bona voluntat per aconseguir aquest objectiu. I l´ambient de treball i predisposició a arribar a acords va ser total.

Però aquesta reunió no és un esdeveniment puntual sorgit de manera espontània. És el resultat de mesos de treball, d´anys en el cas d´alguns dels integrants, fent reunions i propostes, llegint estudis i buscant punts d´enteniment amb representants d´altres col·lectius.

A Eivissa hi ha persones que treballen cada dia per a aquest tema, organitzant xerrades educatives, buscant ponents i col·laboradors, enviant correus a centres i associacions de pares, assistint a reunions, escrivint articles d´opinió, a part de fer la feina que els dóna de menjar i atendre les obligacions familiars.

Per desgràcia, però, no hi ha moltes de persones d´aquestes. Són una minoria, malgrat que és molta la gent relacionada amb el món educatiu, docents i pares. De fet, tots, d´una o altra manera hi estam relacionats. Però la majoria, la immensa majoria se´n desentén. Ni una proposta o una crítica constructiva. Ni una petita ajuda.

No tenen temps, ni tan sols per mostrar un poc d´interès amb un treball que pot millorar l´educació dels seus alumnes, dels seus fills, dels futurs professionals, del nostre món. Ni un agraïment o reconeixement. Silenci. Ignorància o passotisme?

El divendres que ve es presenta a Jesús un document realitzat a partir de les contribucions de totes les persones que hi han volgut participar, amb propostes per millorar el sistema educatiu. Una presentació, organitzada novament per aquesta minoria, amb molta il·lusió i molta feina.Ja veurem quanta gent podrà dedicar unes hores del seu temps a mostrar reconeixement per aquest esforç i/o interès per aquest tema. Els dies tenen 24 hores per a tothom. Cadascú decideix a què dedicar-les.

Fa quasi un any i mig vàrem tenir la pitjor vaga de l´entorn educatiu en molts d´anys. Una vaga per motius fonamentalment educatius, no laborals. Uns motius que no s´han resolt. Molta gent no hi estàvem contents. Alguns intentam arreglar-ho.

D´aquí uns mesos hi ha eleccions. Ja veurem quants recordaran el problema provocat per un petit grup de fanàtics que volen imposar les seves idees a qualsevol preu.

Per sort, aquestos companys que treballen per millorar l´educació no són tan pessimistes com jo. Gràcies pel seu treball i pel seu optimisme.