No crec -n'estic segur- que sigui el sentir general del Partit Popular a les Pitiüses, que és gent raonable i comprensible en matèria de llengua. De llengua catalana. Lògicament. Detall que des d'aquestes pàgines vull i públicament agrair i reconèixer. Una altra cosa són els seus regidors a Vila. La catalanofòbia del grup Popular a Can Botino és evident. Aquesta gent després d'una breu temporada d'absència -tal vegada eren de vacances subvencionades per la FAES- volen tornar a l'atac ara utilitzant el llenguatge que més li agrada, la crispació, l'enfrontament, la ràbia contra tot allò que és i representa Catalunya, en aquest cas concret la llengua catalana.

Tornen als vells monstres de sempre. Des de la seva ignorància, el seu analfabetisme, la mala llet, la mala fe absoluta carreguen contra tot allò que fa olor a Catalunya. La notícia no és nova. És vella i ve d'antic. Fa un temps, al llarg d'un plenari, una regidora de nom oblidat carregà contra la cultura catalana en to de provocació a l'estil PP. « La nuestra es la cultura ibicenca, que no la catalana, que no la catalana...». Tal qual.

Obstinada i malèvola, aquesta gent no tenen límits. A la recerca i captura del vot tot és lícit, tot és legal. Volen recuperar l'alcaldia perduda -per aquest camí no ho aconseguiran- i en oberta provocació als filòlegs s'inventen llengües, « la ibicenca, la mallorquina, la balear...». Tot un despropòsit. Tot un acte de barbàrie. Ja està be de mentides, hòstia ja està be. ¡Ah!, i llibertat presos catalans.