Com és històricament habitual els pressupostos generals presentats fa pocs dies pel Govern central han tornat a ser injustos per a Eivissa i les illes en el seu conjunt. Com a Comunitat Autònoma som dels primers l´hora d´aportar als comptes de l´estat i estem a la cua a l´hora de rebre. Sense el descompte del 75% en els vols a la península, sense personal als jutjats, sense possibilitat de millorar els nostres serveis i un llarg etcètera de necessitats a les quals l´Estat no fa front, com la històrica necessitat d´una biblioteca estatal per arxivar el fons bibliogràfic d´Eivissa per exemple. Ho miris per on ho miris les illes estan sent maltractades. A aquest menyspreu als Pressupostos Generals de l´Estat li hem de sumar la manca de finançament directe a les Illes Balears, allà on gestionem l´Educació, la Sanitat, els Serveis socials, i on necessitem invertir per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. La lluita per un millor finançament és una lluita conjunta de tots els que vivim a les quatre illes, perquè estem sent igual de maltractats, i junts som més forts.

El passat 28 de març, des de Guanyem Eivissa, vàrem presentar una moció a l´Ajuntament d´Eivissa per adherir el municipi a una plataforma de recent creació com és la Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears. Gràcies al fet que la majoria del ple és progressista aquesta moció va ser aprovada, a diferència del que va passar el mateix dia, amb la mateixa moció al ple de Santa Eulària, on una dreta que segueix en el ranci discurs desfasat que tot el que ve de Mallorca és dolent, va votar en contra utilitzant els mateixos arguments que la bancada de l´oposició a Vila: tot el que ve de l´illa gran és verí per Eivissa.

La Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears aglutina des d´associacions d´empresaris a sindicats, d´entitats culturals a federacions de mares i pares i de partits polítics a ajuntaments, tots hem d´estar representats, tots i de totes les illes. No ens equivoquem, tots formem part de la mateixa comunitat, des de la Torre de Fornells de Menorca fins al Cap de Barbaria de Formentera, tots patim les mateixes mancances provocades per l´infrafinançament amb què ens castiga el govern estatal. Un infrafinançament que provoca que estiguem per baix en despesa per habitant en educació i sanitat, dos dels pilars fonamentals de l´estat del benestar.

La nostra proposta ha estat presentada com a partit a tres institucions diferents, i defensada per diferents persones amb diferents perfils polítics, reflex de la diversitat de Guanyem i del treball de confluència d´esquerra transformadora que representem. Una confluència d´esquerres que s´articula com a eina indispensable per defensar des d´una visió progressista insularista les reivindicacions dels eivissencs i les eivissenques. Com a eivissencs, i Guanyem com a força autocentrada en la realitat de la nostra illa, hem de mirar per al benefici de la nostra terra, i és evident que s´ha de reclamar a Mallorca moltes de les mancances que patim per la doble insularitat, si no, estaríem fent el que critiquem que fan els partits d´àmbit estatal, quan en molts casos defensen els interessos de partit per sobre del dels ciutadans de les Illes. Ara bé, les Illes Balears no podem negar que som un subjecte polític existent, amb un govern comú, i amb problemàtiques que compartim, i des de Guanyem Eivissa treballarem perquè totes aquestes mancances que tenim en comú el conjunt de les quatre illes es faci de forma unitària.

El finançament és clau i un problema comú, no caiguem en la trampa de què ens separin lluites estèrils i que ja no tenen cabuda en el segle en què vivim. El que necessitem és estar units per aconseguir guanys que ens han de beneficiar a tots. Que no ens cegui l´antimallorquinisme tan tradicionalment instaurat en la nostra illa. En el cas del finançament, necessitem anar tots junts, ja que el problema és comú, i un millor finançament per a les Illes és un millor finançament per Eivissa i per les seves persones.