Vivim un moment històric, on són constants les reivindicacions en matèria d'igualtat entre dones i homes. Ens arriben parlaments inspiradors de dones de tot el món, actrius, empresàries, mares, polítiques... I és així perquè, per desgràcia, encara avui la desigualtat està patent. A l'any 2018 patim la xacra del masclisme en totes les seves cares d'una manera feroç i veim com a altres continents el fet de ser dona et converteix en invisible. Un dels molts indicadors d'aquesta desigualtat és l'escletxa salarial, per la qual, segons un recent estudi de la UGT, a les nostres illes al cap de l'any, les dones ingressen de mitjana 4.800 euros menys que els homes en concepte de salari.

I ens quedam sense paraules davant les sorprenents declaracions que el president del Govern, Mariano Rajoy, va fer en una entrevista a Onda Cero en ser preguntat per l'escletxa salarial, que a Balears provoca que les dones guanyin un 20% menys que els homes. Sembla inaudit que davant una clara situació de discriminació per raó de gènere, la resposta del sr. Rajoy fos, textualment: « Nosotros no nos metemos en eso».

Doncs sí, senyor Rajoy, vostès intervenen sobre el mercat de treball i els salaris, per molt que diguin tot el contrari. I ho fan llevant drets als treballadors, creant més desigualtats, incrementant la precarietat laboral i eixamplant l'escletxa salarial.

Totes les persones que ens dediquem a la Política tenim la responsabilitat d'impulsar polítiques d'igualtat, dins les nostres competències i possibilitats. A Sant Josep sí que ens ficam amb això. Per això hem implantat el primer Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Josep, invertim en formació per la nostra joventut, amb tallers a les escoles i els instituts en favor dels drets de les dones i de prevenció contra la violència de gènere, feim campanyes de sensibilització i posam tots els recursos possibles per atendre a les víctimes.

I aquest, senyor Rajoy, sí que és un assumpte en el qual hauria de començar a pensar a posar-s'hi.