Una vegada més llegeixo amb incredulitat acusacions per part de membres del Partit Popular als governs d'esquerres que estam a les institucions. Com sol ser habitual en ells ho fan triant un tema del qual en volen fer bandera i ser-ne els grans defensors, quan les dades i la seva gestió ens diu més bé que són responsables de que la situació no sigui millor. Es nota i molt que el Partit Popular d'Ibiza ha començat la campanya electoral. El seu darrer atac ha estat contra la gestió que fan les institucions del canvi amb el petit comerç, unes acusacions infundades i que només tenen com a objectiu atacar a qui governa des d'una oposició que en cap moment ha estat responsable ni centrada en millorar la ciutat, si no en el que és ja una de les cites més reconegudes del seu líder estatal, un tal M. Rajoy que diu «el suyo beneficio político». La vella tàctica de desqualificar i acusar a l'esquerra de sectarisme és una demostració més de que el Partit Popular, el que està és més preocupat per el nombre de vots que traurà el seu partit al 2019 que en el petit comerç. I es que les polítiques, la gestió i els números parlen per si mateixos i per molt que el Partit Popular repeteixi la mateixa mentida una i una altra vegada això no la converteix en realitat.

La defensa del petit comerç es fa i no es predica falsament. Ho dic perquè han estat governs del Partit Popular els que han permès que just devora de la nostra ciutat es construïssin dues grans superfícies comercials. Aquesta és la gran demostració de quines són les polítiques que vertaderament afecten al petit comerç, que amb el pas del temps van erosionant un comerç que és el que dóna un caràcter especial a la nostra ciutat i al que hem d'agrair que cada matí aixequi la barrera per formar part de les nostres vides. Mentre, nosaltres a l'Ajuntament seguim amb el nostre compromís de no acceptar la construcció de grans superfícies a la nostra ciutat.

Un altre exemple, l'augment del nombre de campanyes de promoció del petit comerç que s'han realitzat respecte a la passada legislatura a la ciutat d'Ibiza. A més de les tradicionals campanyes que ja hi havia dels dies dels enamorats i dels dies del pare i la mare hem seguit treballant en enfortir les ajudes al petit comerç. Ho hem fet amb una campanya d'aparcament gratuït a Es Pratet i al Cetis del gener al març, amb la campanya de 'Peixets al Port' al més de març amb actuacions musicals cada diumenge, amb campanyes de dinamització al barri de la Marina o la campanya de Nadal que realitzam amb les diferents associacions de comerciants on a cada una les subvencionam amb 1500? per a destinar a decoració nadalenca i així atreure als clients. A més hem instaurat una Fira d'Stocks que enguany ja ha dut a terme la seva 3a edició essent un èxit tant per a comerciants com per als consumidors.

Però no contents amb això, seguim treballant per donar a conèixer el nostre petit comerç i ho hem fet amb la inclusió als fulletons turístics de totes les zones comercials de la ciutat. Seguint amb aquesta línia, hem treballat amb un estudi per a fer una senyalització des del Cetis fins a Puig des Molins i on s'ha estudiat la forma per a convidar als visitants de la nostra ciutat a conèixer diferents zones comercials de la nostra ciutat que s'aniran trobant durant el trajecte. I si parlem de diferents zones comercials no podem deixar d'esmentar el treball que s'ha impulsat de forma conjunta amb la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears de l'estudi de un centre comercial obert a la Marina. L'estudi ajudarà a conèixer els punts forts i els punts febles d'aquesta zona comercial oberta que es ja ha donat les seves primeres passes.

Per acabar, voldria donar unes dades molt significatives i que demostren qui defensa de veritat el petit comerç més enllà de les paraules. A l'any 2015, darrer any de legislatura del PP a la ciutat d'Ibiza, el pressupost destinat a Comerç i Promoció econòmica fou de 31.500?. El pressupost d'aquest any 2017 ha estat de 371.826?. Deixin d'omplir-se la boca de defensar al petit comerç quan l'únic que heu fet vosaltres ha estat defensar als grans comerciants. Sempre estan al costat dels poderosos. Nosaltres, tot i cometre errors, el que si que feim és treballar de veritat per el petit comerç.