A dia d'avui és molt preocupant la situació de les infraestructures educatives a Eivissa. Què s'ha fet en aquests dos anys? Bones paraules, somriures, promeses, fer-se fotos firmant acords de bones intencions? en dos paraules: poca cosa, per no dir res.

A la legislatura anterior el Partit Popular va treballar de valent per aconseguir construir a Vila dos centres d' Educació Infantil i Primària. Què varen fer els nostres predecesors? Varen deixar a tota una escola a barracons i l'altre amb grans necessitats, però no varen ser capaços de deixar ni tan sols aclarit el terreny on s'havia de fer un i l'altre amb greus problemes tècnics sense resoldre que feien que la construcció estigués aturada provocant a més una situació de greu degradació al barri que li envoltava. Al municipi de Sant Antoni vàrem obrir una escola i un institut de secundària, també estava tota l'escola a barracons i l'institut també amb greus problemes per poder acabar. A Santa Eulària varen trobar la gent manifestant-se al carrer, tant a Sant Gertrudis com al mateix poble, demanant i exigint tant l'ampliació de l'escola com la construcció d'un institut ja que l'alumnat estava amb problemes de convivència, deficiències de material, falta d'espais comuns... No varen trobar res més, però amb la greu situació econòmica que patien sí que varen donar resposta a aquestes necessitats i els ciutadans de Santa Eulària varen comptar amb un institut nou i l'ampliació de l'esmentada escola. A més de tot això abans d'acabar la legislatura també es va acabar el CIFP de Can Marines a fi de que al setembre donés servei a l'alumnat d'Eivissa amb interessos pel mon agrari i pesquer. Es va fer tot això a més de moltes intervencions als centres tant de manteniment com d'intervencions urgents que sorgien per falta de manteniment.

Varen quedar coses per fer, i tant, però deixaren una proposta al següent equip de la Conselleria d'Educació: crear un altre institut a Vila, sí que vàrem deixar un terreny previst on hauria d'anar ubicat, una escola a Sant Josep, també deixaren el terreny previst, una escola a Santa Eulària, i des de l'IBISEC es va deixar programada diferents actuacions del Pla de Millora d'Infraestructures Educatives per llevar l'amiant dels centres i les barreres arquitectòniques, l'inici de la remodelació del CEIP Sant Ciríac, i d'altres intervencions que es ferien amb partida del BEI.

De tot això, que s'ha fet en aquests dos anys? Petites intervencions a algun centre i a l'institut de Sant Agustí la reparació de la coberta que per cert, també la vàrem deixar enllestida nosaltres, igual que petites intervencions a algun centre. Però és una gran irresponsabilitat que l'equip de govern actual de l'ajuntament de Vila encara no hagi posat el terreny de l'institut a disposició de la Conselleria ni l'ajuntament de Sant Josep, el terreny proposat per aquest darrer és rústic i així no serveix per fer una escola. Com poden suplir aquestes mancances? Posant barracons! Tornam un altre vegada a fer la casa pel terrat. Quina llàstima!!

Vàrem aconseguir encarrilar la situació de les infraestructures educatives, tant necessàries per a Eivissa, però la falta d'interès i sobretot de voluntat política per a seguir treballant per aconseguir les millors condicions pel nostre alumnat fa que una vegada més des del Partit Popular denunciem que som ciutadans de segona pel Govern actual.