Tot comença a la legislatura del PP de Jaume Matas (el corrupte): l´Ajuntament de Santa Eulària, aleshores encapçalat per Vicent Guasch, cedeix els terrenys annexes al col·legi de Vénda d´Arabí a la conselleria d´Educació del Govern, que els va rebutjar el 2007 perquè no complien amb les infraestructures necessàries (enllumenat públic, voreres, clavegueram...)

L´any 2007 es celebren eleccions municipals, a Santa Eulària guanya el PP i Vicent Marí accedeix a la batlia; al Consell, Xico Tarrés és el nou president per PSOE-ExC i al Govern balear, després d´un pacte entre diferents forces polítiques, Xisco Antich, del PSIB-PSOE és el nou president.

Des del principi, el batle de Santa Eulària, de diferent color polític (dretes) que Tarrés i Antich (esquerra), té com a principal objectiu no representar la ciutadania de Santa Eulària, sinó agitar al ciutadans i ciutadanes en contra de les institucions governades per forces socialistes i progressistes. En una primera fase, el PP de Santa Eulària s´encarrega de retardar al màxim l´acord de cessió del terreny. Va ser Vicent Marí, per tant, el responsable màxim d´aquest retard en la cessió del terreny al Govern progressista, ja que no va ser fins el dia 30 de juny de 2010 que varen acordar amb el grup del PSOE-ExC que l´Ajuntament es comprometia a realitzar les infraestrtucures que la llei exigeix: tres anys després de la seva presa de possessió com a batle!

El dia següent comença la segona fase de la seva estratègia per desgastar els governs socialistes. Primer posen un cartell anunciant l´habilitació dels terrenys, però no fan cap ni una de les actuacions previstes, i segon, Edu Sánchez, presidenta del Consell Escolar Municipal i número 8 a les llistes del PSOE-ExC al Consell, s´encarrega d´agitar als pares, mares i alumnes contra el conseller d´Educació, però no fa ni diu res de res contra la inactivitat de l´Ajuntament del PP (ara ja sabem per què). El conflicte arriba a un punt en què el grup municipal del PSOE-ExC concerta una reunió amb les associacions de pares i mares d´alumnes (Apimas) per tal d´evitar la manipulació de n´Edu Sànchez (alguna cosa li havien promès), qui atacava als seus antics companys de l´esquerra i abraçava ara la dreta. Les Apimas de les escoles de Santa Eulària es reuneixen amb el conseller Llinàs, qui es compromet (tot i les dificultats econòmiques) amb l´institut de Santa Eulària en una reunió informal celebrada el 22 de febrer. Però Vicent Marí ja havia preparat la seva pel 23-F (com si d´un cop d´Estat es tractés). Varen aconseguir el que mai cap assumpte havia aconseguit: que un ple de l´Ajuntament de Santa Eulària estigues ple de gent. I no, no anaven a reclamar a Vicent Marí que habilitès el terreny, no, anaven a protestar contra els socialistes! L´alcalde va aprofitar per dir que si no hi havia una partida pressupostària era per la manca de voluntat política dels socialistes, acusant-nos de no voler fer el tan necessari segon institut.

El maig de 2011 el PP aconsegueix el seu objectiu, el tsunami conservador desfeia els governs socialistes del Consell i Govern i augmentava la seva majoria absoluta a Santa Eulària, entrant a l´Ajuntament com a regidora d´Educació n´Edu Sánchez (sí, sí, l´encarregada de l´agitació ciutadana contra els progressistes), que havia anat a les llistes del PSOE-ExC però que a canvi d´un càrrec remunerat se´n va anar al PP.

Aquests dos anys de govern del PP a les Balears estan suposant nombroses retallades a l´educació pública, pujades de taxes a la universitat, reducció de beques, el TIL...

Aleshores es produeix la primera baixada de calçons de Vicent Marí davant Bauzá, el to reivindicatiu desapareix. Ara diuen que la crisi, la crisi... Però uns mesos abans això no importava i ja ningú recorda que tal vegada els diners del nostre institut estan per algún calaix de la conselleria d´Indústria del ´senyor del Cola Cao´ i que potser el diputat fantasma Miguel Jerez algun dia podria explicar-ho, i a més a més podria fer alguna gestió per aconseguir les inversions que Santa Eulària necessita. Pel que fa a Vicent Marí, ell només vol tractar-ho com fan els trileros: treu el tema de l´institut quan més li convé i el fa desaparèixer quan no li va bé. I és llavors quan el nou conseller d´Educació del PP diu que cap banc els hi dóna un préstec per la construcció del segom institut i que si volen que comencin les obres aviat, el que podria fer l´Ajuntament es avançar els sous i encarregar-se de la construcció del segon institut mitjançant un conveni entre l´Ajuntament i la conselleria d´Educació.

El nostre grup municipal de l´oposició, encapçalat per Vicent Torres, ha recolçat avançar els sous per a la construcció de l´institut, però ni així. Vicent Mari no ha començat ni de lluny l´institut, que encara espera la primera pedra.