El Consell al día

És temps de patata vermella eivissenca

És temps de patata vermella eivissenca

És temps de patata vermella eivissenca

La patata vermella eivissenca, considerada com una de les millors pel seu sabor i la seua textura, és el producte hortícola de més renom i es troba ara en plena temporada per poder gaudir-la. Es pot trobar a restaurants, botigues, grans superfícies, i ara també s’està exportant a altres indrets de Balears. És també un dels cultius principals per als nostres horticultors, el sector que agrupa el gruix dels professionals dedicats a l’agricultura, juntament amb la xíndria i la tomata. 

És un dels ingredients bàsics de la nostra gastronomia, i es troba en plats senzills com són l’enciam de patata –ara conegut com ensalada pagesa-, en totes les frites tradicionals, de polp, de porc o de freixura, i en els plats de més renom com ara el sofrit pagès o el bullit de peix. Les varietats més destacades són la Desirée i la Bartina d’excel·lent qualitat culinària amb la doble aptitud per fregir sense cremar-se i per bullir sense desfer-se.

Gràcies al clima suau d’Eivissa es poden fer dues collides: una de semi-tardana, sembrada durant el mes de febrer que es comença a collir a finals del mes de maig; i una sembrada de patata tardana al mes d’agost que es cull a partir de finals de novembre. D’aquesta manera es pot cobrir la demanda anual, exceptuant els mesos d’octubre i novembre, a l’hivern, i els mesos de març i abril, a l’espera de la patata nova.

Aprofiteu l’oportunitat de gaudir d’un dels productes agraris més importants i saborosos d’Eivissa: la patata vermella eivissenca.