Les varietats tradicionals: una font de sabor
![Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/a4672c9a-7fb2-4fff-b4e7-469359e1ea3d_16-9-discover-aspect-ratio_default_1043462.jpg)
Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar
Ara que és temps de sembra, i molts preparen la terra per rebre els nous cultius de temporada, el Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa, en col·laboració amb el Grup d’Acció Local d’Eivissa i Formentera, anima a tothom a emprar les varietats locals de la nostra illa, com són la pebrera blanca, el meló eriçó, la tomata de penjar i la ceba vermella.
La base de receptes d'Eivissa
A les cooperatives de Sant Antoni, de Santa Eulària, a Can Malalt (a Sant Josep), Can Gorreta (a Eivissa) i a Magatzems Marí-Ramon (a Santa Eulària) podeu trobar planters d’aquestes varietats tan preuades que són la base de receptes de la gastronomia illenca, como és la coca de sofrit, la ensalada pagesa o el refrescant gelat de xíndria i meló eriçó.
![Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/14bb3292-cc29-4c88-ae63-280be10d5d3a_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar
Recuperar els sabors tradicionals
Amb aquest projecte de recuperació de les varietats locals, es posen a l’abast del agricultors, tant professionals com també particulars, l’oportunitat de recuperar els sabors tradicionals. Així, la pebrera blanca, de sabor suau, és l’ingredient de l’ensalada pagesa tradicional, amb ceba vermella, patata vermella i tomata, o l’ensalada de crostes, que substitueix la patata per les crostes. El meló eriçó, dolç i aromàtic, s’usa en postres i entrants, com pot ser la sopa freda de meló; i la tomata de penjar, típic de l’agricultura tradicional, en gastronomia s’usa per untar en pa i també per elaborar sofregits i salses a l’hivern.
![Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/b39b1bbe-2a3a-4f4c-abf2-64f3affa475f_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Les varietats tradicionals d’estiu: temps de plantar
Consell d'Eivissa
- Capturan en Ibiza en cuatro meses casi tantas serpientes como en todo 2023
- Malestar en guardias civiles de Ibiza por la imagen «irreal» del cuerpo en las redes sociales
- Muere un trabajador en Ca Na Negreta tras precipitarse seis metros de altura desde un techo de uralita
- El chiringuito de toda la vida en el que volver a disfrutar de la playa en Ibiza
- Apagón de Movistar en Ibiza
- Colapso en la carretera de Cala d'Hort
- Un herido en una colisión entre tres vehículos en la carretera de Porroig
- Alsa y Sagalés retrasan con un recurso la nueva contrata del servicio de autobuses de Ibiza