Ágata Ahora (guitarra), Ali Holgado (bateria), Paula JJ (veu i sintetitzadors) i Sonsoles Rodríguez (baix). Elles són les quatre components de Las Odio, el quartet de riotgirls que és un dels protagonistes de novembre del calendari 'Temps de dones, dones en el temps', editat per l'Organització de Dones de la confederació intersindical del sindicat STES. Novembre està dedicat a les dones del món del rock i el punk, con aquesta banda espanyola que va debutar fa no gaire, l'any 2015.

Totes quatre tenen altres feines a banda de la música, detalla el dossier que acompanya el calendari. La cantant, Paula, és analista de guions i ha treballat per sèries de televisió. Ágata, guitarrista, es dedica a fer traduccions del llenguatge científic a un centre d'investigació. La baixista (Sonsoles), sí que està relacionada amb el món de l'art i la cultura, ja que havia treballat coordinant els continguts de l'espai cultural Matadero, a Madrid, mentre que la bateria (Alicia) és ajudant de direcció.

Només un any després de néixer, la banda ja apareixia als cartells de festivals con el Sonorama. I això sense haver llançat encara el seu primer llarg, 'Futuras esposas', un disc que prenia el nom d'una pel·lícula de Marisol que, segons explicaven poc abans de publicar-lo, els feia gràcia.

Algunes havien tengut alguna banda anteriorment, però totes, quan varen muntar Las Odio tenien clar que volien formar part d'un grup en què totes composassin, totes escriguessin lletres i on no hi hagués un lideratge. Els seus temes tenen un missatge polític clar i la seua intenció, encara que saben que a l'ambient underground és quasi impossible, és viure de la seua música. La majoria de les lletres les escriu Paula, la cantant, encara que totes després hi fiquen la mà.

Les quatre tenen les idees molt clares sobre on volen que arribi la seua música i, de fet, varen donar carabasses a uns grans magatzems quan aquests varen voler emprar un dels seus temes, 'Yo lo vi primero', per a una de les seues campanyes publicitàries, el que hagués donat a conèixer la seua música a tot el país.