Envoltada d'elefants. Amb la seua càmera de fotos penjant d'un braç. Somrient. I amb pinta de ser molt feliç. Així són la majoria de les imatges que trobareu de Molly Ferril, una de les «reporteres intrèpides» a qui dedica el mes d'octubre el calendari 'Temps de dones, dones en el temps', de l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES. «Molly Ferrill és fotògrafa, escriptora i documentalista especialitzada en medi ambient, cultura i viatges», descriu el dossier que acompanya el calendari.

«Va ser seleccionada com a exploradora per National geographic per estudiar i documentar les condicions de vida dels elefants a Myanmar», continua el document sobre aquesta nord-americana, tota la feina de la qual podeu trobar al seu perfil d'Instagram (@mollyferrill) i a la seua pàgina web (www.mollyferrill. com). «Molly ha col·laborat, a més, amb diferents mitjans com National Geographic Television, The Discovery Channel, la BBC, PBS Nature o News Asia, entre molts altres», detalla el dossier, que destaca que aquesta dona té experiència treballant a Àsia, Àfrica Oriental i tota Amèrica, la del nord, la del sud i la central. Fruit del seu interès i dels seus viatges, a més del seu anglès nadiu parla també castellà, swahili bàsic i tailandès.

Tot i que va passar anys al sud-est asiàtic centrada en la vida salvatge i el tràfic de persones (allà va ser on la va fitxar National Gographic per la feina sobre els elefants) ara viu a cavall entre aquesta zona i Amèrica Latina. Una altra de les seues feines importants ha estat dirigir i protagonitzar una sèrie d'audiovisuals sobre dones que treballen com a guardaboscos arreu del planeta per parlar tant de la seua feina com de les espècies que protegeixen amb ella.

Aquesta escriptora i fotògrafa treballa, ja fa temps, amb Freeland, «una organització internacional contra la tracta de persones». Amb aquesta entitat documenta «els problemes i les solucions de la vida silvestre i el tràfic d'humans». Preocupada per la natura, Molly Ferrill ha començat, a més, a impartir recentment tallers de fotografia de la vida silvestre amb Photofox Adventures. Amb ells té l'objectiu de promoure la conservació i el respecte per la natura. La seua feina, especialment els seus vídeos sobre medi ambient i conservació, s'han pogut veure a festivals de cinema, universitats i centres culturals de Mèxic, Singapur, Tailàndia, Vietnam. Rússia i Estats Units.