Sara Heit, Tania Osorio i Felipe Planells són uns fanàtics del crossfit. Tots tres són membres del club Isla Blanca i coincideixen en què, un cop proves aquest esport, mai més tornes a ser el mateix. Tania i Sara fa menys de dos anys que van descobrir aquesta disciplina, mentre que Felipe va començar a practicar-la fa 5 anys aproximadament, coincidint amb l'obertura d´aquest centre. Tenen en comú moltes coses, entre elles, haver descobert aquest esport en aquesta illa i practicar-lo fin i sot quan marxen de vacances. «Quan la gent planifica unes vacances busca un hotel, i llocs per visitar. Nosaltres quan marxem de vacances busquem un box on poder entrenar i conèixer gent durant la nostra estada», expliquen.

Asseguren que és l'esport més complet que han provat mai. Treballen tots els músculs del cos en cada sessió i compaginen el fitness i el cardio en tots els entrenaments. «Abans d´endinsar-me en aquest món, m´agradava sortir a córrer però no acabava de desconnectar. Aquí dins les hores passen volant. Gairebé pass més temps aquí que a casa», assegura Tania.

Les classes de crosfitt solen durar una hora i estan dirigides per un monitor qualificat, que ajuda a tots els participants a completar l'entrenament que correspongui de la manera més òptima possible. «El millor d´aquest esport és que tu mateix et marques el límit. Aquí hi ve gent de tota mena i tothom és capaç d'acabar un entrenament», explica Felipe Planells.

A dins del box, que és el nom que rep l'espai on s'entrenen, hi ha de tot, des de rodes fins a anelles, passant per peces de tota mena però cap màquina. I es que una de les característiques principals del crossfit és que tots els exercicis es treballen sense màquines i de forma individual. «El crossfit no és un esport d'equip però som una gran família. Entrenam tots junts i ens animam els uns als altres en cada entrenament. És màgia», Comenta Sara mentre mira com s'abracen els integrants d´un grup que acaba de finalitzar un entrenament.

Les Spartan Race

Les Spartan RaceEl cap de setmana passat, tots tres van participar en una nova edició d´Spartan Race a Barcelona. Les Spartan són curses de resistència creades i dissenyades entre les marques CrossFit i Reebook que es porten a terme arreu del món. En el cas d'Espanya, en el que portem d'any, ja s'han celebrat a Mallorca, a Madrid, i a Barcelona.

Serveixen perquè totes les persones que practiquen crossfit es puguin posar a prova en uns circuits pensats, igual que els entrenaments que fan dia rere dia, per portar-los fins al límit de les seves forces. Aquestes curses es divideixen en tres categories carregades d'obstacles i fang, les Spartan Race Sprint, amb recorreguts de 5km, les Spartan Race Super amb recorreguts de 15km i les Beast, que són, ni més ni menys, que de 21km.

Completar les tres categories en un mateix any té premi. Una enorme medalla de tres colors (un per categoria) que els acredita com a guanyador de l'anomenada ´Trifecta´.

Felipe i Sara, aquesta vegada, van completar amb èxit la categoria super mentre que la Tania es va atrevir a completar la Beast, l'única categoria que li faltava per assolir la ´trifecta´ d'aquest 2018. «La medalla és el de menys, el que m'emport per sempre més és la satisfacció personal d'haver assolit en un mateix any aquesta barbaritat de premi», assegura mentre sosté la medalla. Són curses dures, llargues, brutes, divertides, molt tècniques, però divertides. Tot i haver-hi participat de forma individual, s'animaven durant tot el recorregut i si els hi pregunten si es van saltar algun obstacle la resposta és ben clara. «No, quan practiques crossfit et tornes absolutament honest amb tu mateix. Si estàs cansat i no pots fer un obstacle, l´organització t'obliga a fer burpees i t'assegur que tothom els fa», comenta Sara.

A banda de les Sprint les Super o les Beast, on l'objectiu de la cursa és passar-ho bé i acabar-la rebaixant el teu propi temps, també existeixen les anomenades Elit, on els corredors porten instal·lades una sèrie de càmeres al cos que ajuden l´organització a vigilar que els corredors no se saltin cap obstacle. El proper 1 de desembre València rebrà l'última Spartan Race de l'any a Espanya i tot i que ni Felipe, ni Tania, ni Sara hi participaran, animen a tothom a fer-ho. Asseguren que és una experiència única on l'endorfina i l'adrenalina ballen agafades de la mà des del tret de sortida fins a varies hores després d'haver acabat la cursa.

No tenen cap cursa en ment per als propers mesos però segueixen entrenant cada dia perquè «el crossfit ja no és un esport, és un estil de vida del que ens és impossible escapar. Forma part de nosaltres com anar a treballar o respirar. Gairebé entrenam de forma inconscient», afirmen tots tres.