Ja hi tornam a ser. Les persones amants de la música en directe han d´elegir, el mateix dia, entre diferents propostes interessants i triar-ne una: Kool & the Gang, Jamiroquai, Manel... això per no parlar de la resta de la programació de les Festes de la Terra o dels petits concerts a establiments d´oci (encara que això es fa cada vegada més difícil) o al carrer (amb una situació de permanent al·legalitat). Potser alguna cosa hi té a veure allò dels diferents aspectes diferenciadors que trobam a la música, com a les arts en general: la part desenfadada, la profunda i la lúdica.

Eivissa és una illa de música. Un dels actius més importants que tenim és la seua música, en els diferents estils. Tot i que destaca l´electrònica, durant els últims anys els concerts de música en directe han tornat a agafar prou força i esdeveniments com ara el cicle de concerts Ibiza Rocks són prou interessants. La retallada pressupostària i els canvis de governs no han propiciat enguany, però, la posada en marxa de projectes de petit format i de força èxit com Música al carrer o Música al Baluard, impulsats pel col·lectiu de músics Sargantana Rock. Aquests esdeveniments serveixen per dinamitzar els conjunts històrics alhora que esdevenen un complement turístic de primer ordre on tothom surt beneficiat: veïnats, turistes, institucions, comerços, músics...

L´Eivissa Jazz és un altre reclam turístic important relacionat amb la música, del tot consolidat, que demostra que cal perseverar i donar continuïtat als projectes que beneficien al conjunt de l´illa. En temps de dificultats econòmiques com els que estam patint no són els millors per anar per lliure i programar esdeveniments importants, amb un cost econòmic elevat sense tenir en compte si el mateix dia, a la mateixa hora hi ha també un espectacle similar.

Manca a la nostra illa un esforç en coordinació d´esdeveniments culturals en general, per tal que els departaments de programació, públics i privats, ofereixin els seus espectacles amb garantia d´èxit de públic. Això és possible a un territori petit com el nostre i sobretot, és possible mitjançant les noves tecnologies. Només cal voluntat de fer-ho i tothom hi sortirà guanyant.