Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Toni Roca

Temps de magranes

Toni Roca

Cadàvers

Trista era la vella imatge, crepuscular en versió bruta d’insòlites referències. Temps d’austeritat, opacitat macabra a l’hora en què tots els cadàvers del món han sortit al món i per tots els llocs variables i plausibles s’hi passegen amb impunitat que va obertament contra qualsevol norma establerta. Cadàvers de la nit i aquest home i aquesta dona, pluralitat horitzontal, ombra de la seva ombra, amaga passió, restes de flors, violes i romaní, intacte marbre de totes les coses al capvespre efímer de la mar. Frase, mot, paraula, oració... I els llavis tancats. Muts. Muts i a la gàbia. I el llavis amb febres de graus a la boca en posició de vents tramuntanencs que ens arriba ara que ja és primavera -la llarga primavera a casa- per l’horitzó macabre passat per registres, notaris i altres tribunals d’ordre i jurisprudència.

Aquest home i aquesta dona. L’amor, els amors aquells i el clima casolà i radiofònic, amb films antics, demodés, deia el progre que era un cursi, blanc i negre, o un matí gris, opac, lleuger en pantalla que enlluerna i deixa la pell a flor de pell. Objetivo Birmania, per exemple.

També alhora temps cinematogràfics, irreversibles com la metàfora de l’aigua que a poqueta nit del cel. També la banda sonora. Vent lleuger i aspre sobre el poble i les marques prestigioses de la Warner o la Metro tot passant per la Fox i la Paramount encara que no voldria deixar passar...

Compartir el artículo

stats