En un col·legi qualsevol, d’un barri qualsevol, un bon dia tallen el subministrament d’aigua. No se sap ben bé el perquè. A més a més, fa molta calor. I també toca classe de gimnàstica... Les lletugues del pati no es poden regar, i s’estan morint...

Els nostres protagonistes, amb molta set, decidiran investigar què hi ha darrere d’aquest tall d’aigua. Les pistes els duran al soterrani del col·legi, on s’amaga en Toni Carabruta, el més trapella de tots, que sempre va brut i que li té por a l’aigua.

Els nens i nenes aviat s'adonaran que fins i tot les accions més simples (com obrir o tancar una aixeta) poden tenir un gran significat, i la importància que té poder gaudir d’aquest bé cada cop més escàs i tan essencial per a la vida.

Tutories Teatrals és un programa d'acostament a les arts escèniques en els centres escolars que organitza el Teatre Principal en col·laboració amb la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears amb l'objectiu d'impulsar la dramatúrgia contemporània i el fet teatral a les aules.

Al llarg del curs, els alumnes de diferents centres de Mallorca han treballat tres obres escrites específicament per a públic infantil o adolescent i encomanades directament pel Teatre Principal per a l’edició 2023-2024. Enguany els tres dramaturgs que han col·laborat en el programa han estat: Juanma Palacios amb l’obra La recerca de l’or blau, Clara Ingold amb Fail i Gemma Marchena amb Aula de càstig.

Al Festival Tutories Teatrals tres dels dotze centres educatius que participen del programa enguany compartiran el seu muntatge de cada una de les tres obres d’aquesta edició. En aquest ocasió comptarem amb el CEIP Colònia de Sant Jordi pel muntatge de La recerca de l'or blau de Juanma Palacios.