Companyia: Iguana Teatre

Intèrprets: Rodo Gener, Carles Molinet i Marina Nicolau

Direcció i dramatúrgia: Pere Fullana

Durada: 110 min

català

Petites tragèdies, d’Aleksandr Pushkin, és un cicle de quatre obres d’un acte, l’acció del qual transcorre a l’Europa occidental en diferents èpoques. La trama de tres de les obres («El cavaller avar», «Mozart i Salieri») es basa en les passions humanes: l’amor i l’engany, la gelosia, l’avarícia i l’enveja, que l’autor converteix en manifestacions dramàtiques.

l tema de la quarta obra, «Festa en temps de pesta», és una catàstrofe global que es concep com a prova o càstig, un tema que no pot ser més actual. De fet, podríem dir que Pushkin és el primer «postmodernista» perquè fa servir lliurement qualsevol context, crea jocs literaris i maneja les cites al seu gust. El resultat d’aquesta llibertat, de la respiració lliure d’aquestes obres, és la vida que batega en cadascuna de les seves línies.

Dos-cents anys després, els textos fan efecte d’haver estat escrits avui i això es veu en la nostra versió: ritmes moderns, música, interiors, vestuari, adaptació de les accions dramàtiques... tot perquè el públic senti que el que conten les obres pot succeir aquí i ara.