Manuel Quadreny, membre de ABABS (Associació Balear d’Amics de les Bandes Sonores de Cinema) i estudiós de la figura i obra del compositor anglès, presenta la pel·lícula Abismo.

John Barry, geni musical nascut a Yorkshire el 3 de novembre de 1933, va deixar un llegat inesborrable en la composició cinematogràfica; morí a Nova York el 30 de gener de 2011. Amb una carrera icònica, va residir algun temps a Santa Margalida, on es va fer construir un casal, encara avui inacabat. Barry va destacar com a compositor britànic de música per a cinema i televisió i guanyà 5 premis Oscar al llarg de la seva carrera.

El seu magistral treball li va valer el reconeixement de l’Orde de l’Imperi Britànic, que reflectí el seu impacte i les seves contribucions excepcionals al món de la música i el cinema. Barry no sols va crear icòniques bandes sonores, sinó que també va definir el so de generacions senceres d’espectadors. Aquest memorial honra el visionari artista per la seva habilitat per a teixir melodies inoblidables que continuen ressonant en la cultura cinematogràfica i ens recorden la seva innegable influència i el seu perdurable llegat.

La pel·lícula Abismo, dirigida per Peter Yates i amb música de John Barry, va guanyar el Globus d’Or a la millor cançó original per Down Deep Inside (John Barry, Donna Summer).