Festival Tutories Teatrals

Gemma Marchena

Un institut. Una història de terror. Set alumnes tancats en una aula, asseguts en taules separades, sense mòbils. Alguns amb els peus damunt de la taula, uns altres llegeixen o fan els deures. O miren al sostre. Hi ha silenci. El professor s'ha absentat, però no ha tornat. La porta s'obre de sobte i entra una noia amb una motxilla enorme, molt pesada.Tanca la porta corrent i es rebat contra ella. Està espantada. Els altres surten del seu somni i la miren estranyats.

Hi ha un monstre allà fora. O tal vegada varis. Ronden per les aules de l'institut i ells estan atrapats. Serà veritat la llegenda del monstre amagat en els soterranis de l'institut? O tal vegada és algú d'ells el monstre, que s'ha transformat en humà per enganyar-los?

Tutories Teatrals és un programa d'acostament a les arts escèniques en els centres escolars que organitza el Teatre Principal en col·laboració amb la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears amb l'objectiu d'impulsar la dramatúrgia contemporània i el fet teatral a les aules.

Al llarg del curs, els alumnes de diferents centres de Mallorca han treballat tres obres escrites específicament per a públic infantil o adolescent i encomanades directament pel Teatre Principal per a l’edició 2023-2024. Enguany els tres dramaturgs que han col·laborat en el programa han estat: Juanma Palacios amb l’obra La recerca de l’or blau, Clara Ingold amb Fail i Gemma Marchena amb Aula de càstig.

Al Festival Tutories Teatrals tres dels dotze centres educatius que participen del programa enguany compartiran el seu muntatge de cada una de les tres obres d’aquesta edició. En aquest ocasió comptarem amb el muntatge d'Aula de càstig de Gemma Marchena de l'IES Berenguer d'Anoia.