Tomeu Ventayol Cifre (Alcúdia, 1945) és un pintor i escultor llicenciat a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, membre de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears.

Ha participat en nombroses exposicions nacionals i internacionals. El cubisme i el surrealisme són els dos moviments que configuren la seva principal font d’inspiració, fet que ha desembocat en el desenvolupament d’una obra que s’emmarca en l’abstracció geomètrica, a través de la qual investiga les formes geomètriques i els elements orgànics del seu voltant, de la natura, i els converteix en els protagonistes del seu discurs. Tant en l’aspecte pictòric com en l’escultòric, Ventayol realitza composicions minimalistes, caracteritzades per l’eficàcia del gest mínim. Les seves obres pictòriques són molt simples des del punt de vista dels elements que les configuren, i es poden resumir en el color i en la línia transversal com un nou model col·laboratiu en diversos espais expositius de la ciutat de Palma.

Respecte de l’escultura també existeix aquesta tendència de simplificar les formes. El ferro i l’alumini són els materials per excel·lència de l’artista. Per a tots dos mitjans artístics Ventayol pren com a referència el paisatge, que va deformant fins a aconseguir les composicions abstractes que configuren el seu llenguatge.