Totalment bocabadada! Ara resulta que des de la conselleria, via correu electrònic, ens arriba un full de propostes, amb data de 30 de setembre, just un parell d´hores abans de l´inici de les negociacions de dia 2 d´octubre. Casualitat... En el mateix correu, ens arriba adjunt el full de propostes del comitè de vaga, molt més breu, com per incidir en què som nosaltres els que no volem un acord. Ells són els generosos; nosaltres, els radicals, els manipuladors.

Tanmateix, estic segura que els pares i mares són prou intel·ligents per saber a quin bàndol es troben els manipuladors i que les negociacions s´haurien pogut portar a terme a finals del curs passat o, com a molt tard, en tornar el professorat de vacances.

Durant el mes de maig es van redactar a la majoria de centres educatius tot de projectes alternatius al TIL, rebutjats en massa per la conselleria. Eren projectes consensuats i aprovats pels diferents consells escolars.

Sabien que hi havia una vaga convocada per a principi de curs si no retiraven el TIL i s´arribaven a acords en altres temes, però la seva resposta va ser la imposició per decret llei. Després, ja amb el professorat amb vaga, no contents amb uns serveis mínims excessius, van anar tibant la corda i, en adonar-se del recolzament de què gaudíem, van fer veure que negociaven.

En dissabte o diumenge no, és clar, i sempre deixant almenys un dia entre negociació i negociació. L´objectiu? Fàcil d´endevinar.

La campanya de desprestigi del professorat en vaga és evident, no esperava menys, però estic convençuda que són moltes les famílies que saben del nostre compromís i de les raons vertaderes de la nostra lluita: la defensa d´una educació pública de qualitat.

Només afegir que confio en què les negociacions d´avui arribaran a bon port, que s´arribarà a un consens. Mentrestant, a la gent que ens està donant el seu suport, moltíssimes gràcies.