Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Temps de magranes

Toni Roca

Votaré esquerra

Sí, aquest proper 28 de maig votaré esquerres i sense la més petita ombra de dubte o vacil·lació. Votaré a les esquerres d’Ibiza i Formentera. De moment, ara per ara, no hi ha més alternatives a les altres ofertes que han sortit al mercat - no al Mercat Nou de Vila, que és una altra cosa-

Dins l’espai de l’oferta i la demanda, regla sagrada d’un capitalisme tan atroç com brutal, l’esquerra és presumptament romàntica, fins i tot lírica com l’horabaixa sobre la línia de la mar. La dreta està posseïda i absolutament per la veritat divina assignada pel dit just de Déu. I per comprovar-ho -l’experiència és personal i no transferible- la tenim en contemplar els rostres penjats als cartells o visitar les diverses paradetes escampades per tot arreu de Vila i poder arribar a aquesta conclusió.

L’esquerra s’equivoca i es baralla, com el Barça. De la dreta el paral·lelisme més proper, més adient , sembla el Real Madrid, triomfant a l’estil Isabel Ayuso de Perón. Sobre aquest joc, al voltant d’aquest joc més o menys complicat, es configura el panorama avui per avui al llarg de la cursa electoral. Però si ens hem de posar seriosos i greus, les paraules del filòsof polític, una noble veu a considerar, Daniel Innerarity: «Ser d’esquerres o de dretes avui no està tan clar com abans. Rebutjo la superioritat moral d’una ideologia sobre un altra...». Així veig les coses a uns dies de les eleccions autonòmiques i municipals. Que Déu ens agafi confessats. I si els resultats són catastròfics sempre tindrem els articles, magnífics, de Xescu Prats. Amén.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.