Maltracte no és només violència de gènere. A l'igual que la violència de gènere no és exercida només per les parelles i ex-parelles masculines d'una dona, tot i que la sesgada legislació actual no ho reconegui així.

La meva situació és com a poc, desagradable. Conviure amb un familiar que t'ha maltractat tota la vida i amb poques possibilitats d'anar-te'n a causa dels preus de la vivenda, sempre és desagradable. Però en quant a l'estat d'alarma i la naturalesa de la meva ocupació, és insostenible.

«Ni una menys», diuen. «Crida en es 016», recomanen. Per què? Ja vaig passar per això i ja vaig comprovar que només són eufemismes. Institucions buides que cerquen donar-nos una falsa sensació de seguretat amb la seva presència, però que a l'hora de la veritat deixen molt a desitjar. Igual que les mascaretes posades baix el nas i els guants que no es canvien quan som al carrer.

Crida a la policia. Per què? Ells em donaran una altra vivenda per allunyar-me de qui em menysprea tots els dies de la meva vida? Ells em duran els queviures quan em tornin a aïllar perquè treballo a l'hospital i he atès una persona positiva abans que s'aïllés?

No hi ha solucions en aquests problemes en la vida normal, encara menys en situació d'excepció.