Moltes han estat les novetats que ens ha portat la legislatura que esta a punt d'acabar. Sembla mentida que ja faci 4 anys d'aquell 2015 en què la gent d'Eivissa va dir clarament que ja no volia polítiques depredadores del territori, que ja no volia precarietat ni caciquisme. Que ja no volia més PP. Trencant molts dogmes, l'esquerra eivissenca dividida en 2 blocs, el PSOE pel votant més estable i Guanyem-Podemos que aglutinava tota l'esquerra alternativa, van deixar al PP a la bancada de l'oposició. I com sol passar, aquesta victòria a Eivissa va anar aparellada a una victòria al Govern balear.

Els resultats? A la vista estan. Els equips municipals recolzats per Guanyem, des de dins o des de fora quan s'ho mereixen, van avançant en justícia social i projectes bons pel poble. A nivell Balears s'estan excavant fosses i tornant la dignitat als repressaliats del franquisme, la targeta sanitària ha tornat per a tothom, l'assetjament a la llengua ja sembla un malson ...

Ara, no podem baixar els braços. A Eivissa i tot Balears tenim el costum d'anar canviant de Govern cada quatre anys, i això és la millor manera que tot canviï... perquè de fons no canviï quasi res.

Aquest maig de 2019 tenim l'oportunitat d'encadenar 2 legislatures progressistes. No és impossible: els resultats ens donen la raó. I moltes coses més que podríem fer si disposéssim dels nostres recursos, dels nostres impostos, de la gestió de les nostres infraestructures.

Us imagineu que ara tornéssim a la dreta? Desmuntar l'ecotaxa, girar l'esquena als necessitats, atiar de nou el conflicte lingüístic, atorgar llicències a carretades per trinxar els boscos i asfaltar les platges... Deixarem que això passi?

Acaba de néixer la Ara Eivissa - Guanyem l'Esquerra. La inicitativa de Guanyem Eivissa de teixir aliances amb altres forces d'esquerres, ecologistes i defensores dels nostres drets col·lectius ha donat fruit. I és un orgull comptar al nostre costat amb els amics i amigues d'Esquerra Republicana i Equo.

La participació. Aquesta és la clau. Si som capaços de fer que la gent que estima Eivissa vagi a votar el 26-M la victòria serà de tots. No hi ha cap fracàs de l'esquerra que no vengui de la mà d'una baixa participació. Amb tota lògica: només pocs poden votar propostes de dreta, perquè en seran ben pocs els beneficiats...

No puc deixar d'esmentar el moment tan intens i alhora dramàtic que s'està vivint a tot l'estat amb el procés independentista català. Davant la dreta que s'estanca a la repressió, davant un PSOE segrestat pels vicis del règim del 78, hem de fer força a favor del diàleg com a eina de solució del conflicte, i del dret a decidir com a part imprescindible dels drets de tot poble. Cap persona amb sentit democràtic pot creure que és possible sotmetre tot un poble per la força.

El moment és ara. El moment és Ara Eivissa.