Diario de Ibiza

Diario de Ibiza

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els dibuixos i les paraules de Mónica Carretero

La il·lustradora madrilenya ha set la primera espanyola en guanyar un premi a la London Book Fair

Mónica Carretero, amb un dels seus llibres en una imatge promocional. | EDITORIAL FLAMBOYANT

Fent tartes al seu saló de tè, dissenyadora gràfica, pintora decorativa... Són només algunes de les feines que va tenir Mónica Carretero abans de dedicar-se professionalment a dibuixar i escriure contes. Aquesta madrilenya afincada a Segovia és una de les protagonistes del mes d’agost del calendari ‘Temps de dones, dones en el temps’, publicat per l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical del sindicat STES.

Les il·lustracions de Carretero s’han vist a mig món, ja que ha donat vida amb els seus dibuixos a llibres , publicacions i cartells de molts països: Espanya, Regne Unit, Corea, Líban, Macedònia, Estats Units, Austràlia... Així ho explica el dossier que acompanya el calendari, que enguany està dedicats a les dones al món de la literatura. Aquest mateix document destaca que la seua feina no s’ha limitat només al món editorial: «Realitza moltes feines fora d’aquest: decoració, productes tèxtils, joguines...»

«Des de 2011 la seua feina ha estat reconeguda en diverses ocasions amb premis a la London Book Fair (la primera espanyola en aconseguir-ho), els Latino Book Awards als Estats Units o la Book Expo a Amèrica», detalla el dossier, que continua: «Es diverteix molt dibuixant i inventant històries. Assegura que aquesta professió li dóna la vida». El document que acompanya el calendari i que serveix a les escoles per organitzar sessions en les que treballar a classe. per a Carretero la seua feina és «una gran passió», cosa que plasma a les seues il·lustracions «plenes de color i amb personatges originals que transmeten alegria, felicitat, ganes de viure...». Alguns dels seus llibres més populars són ‘Bichos bola’, ‘Circo de pulgas’, ‘La gallina Cocolina’, ‘cuerpo de nube’ o els manuals sobre fades, bruixes i pirates que ha publicat amb l’editorial Cuento de Luz.

Carretero ha explicat en diverses ocasions que quan va començar la gent no creia que pogués guanyar-se la vida amb les seues il·lustracions. Ella, però, sentia que això era el que havia de fer i hi va dedicar totes les seues energies.

Compartir el artículo

stats