El Supermercat de l´Art, com a modalitat d´exposició artística col·lectiva, va néixer a París el 1974, quan sota l´òptica de la dita contracultura, anar amb un carret de la compra a carregar obres d´art era un acte de caràcter transgressor, tot i que no tant com plantar-se davant dels ´grisos´, i amb molts menys riscos, evidentment. En 1984 es trasplantà a Barcelona i tan sols 9 anys més tard, el 1993, arribava a Eivissa per quedar-s´hi.

Des de llavors, i únicament amb un any en blanc, ha resistit l´embat dels temps i tots els canvis culturals i socials esdevinguts, convertint-se amb el passar de les edicions -i perdut el seu caràcter iconoclasta- en un mostrari de l´art que es fa a casa nostra i els voltants, destil·lat en peces de petit format i majoritàriament en paper, per tal d´arribar a un bon nombre de sensibilitats i, per què no dir-ho, a quasi totes les economies. Des de fa dos anys, els continuadors d´aquesta mostra a Eivissa són la parella formada per Bernadette Chapu i Fernando Jiménez (curiosament una francesa i un espanyol, si tenim en compte que els creadors del concepte el 1974 foren Jean-Pierre Guillemot i Elvira Navares, francès i espanyola i també parella), els quals han tingut l´encert de muntar una galeria d´exposicions enmig d´un jardí eivissenc amb vocació de paisatge mexicà, plantat de cactus i d´escultures com tòtems erigits per retre homenatge a aquesta civilitzada mescla d´art i natura.

Com una petita capsa blanca prenyada de regals, la Garden Art Gallery conté, durant aquests dies nadalencs i fins a les darreries de gener, els somnis inspirats d´un grapat d´escollits artistes de la pintura, l´escultura i la fotografia, que igual poden penjar de la branca d´un avet, com filigranes de neu, que presidir salons i xemeneies, per poder-hi deixar lliscar la vista cansada de tanta banalitat quotidiana.

I tot això sota els auspicis de Jesús Albarrán, Julio Bauzá, Juan Blanco, Diana Bustamante, Rita Bretones, Adrián Cardona, María Catalán, Julia Fragua, Carles Guasch, Charlotte Mensforth, Joan Oliver, Pedro Pubil, Júlia Ribas, Josep Rosales, Doralice Souza, Mario Stafforini, Antònia Torres Tur, Josefina Torres i Marcos Zurita. L´enhorabona!