Fa uns dies s´ha confirmat que algunes de les actuacions del Govern Bauzá, especialment el tema del TI, que tanta resposta social ha aixecat, responien a les pressions d´una minoria extremista: el Círculo Balear. Pensar que el president i els membres del seu partit tenien unes conviccions tan errònies com voler imposar un sistema educatiu que la majoria de professionals de l´educació hem rebutjat des del principi, em semblava molt preocupant.

Saber ara que el desgavell provocat en infants, famílies i professorat ha sigut només per tenir satisfeta a una minoria de radicals anticatalanistes em sembla deplorable (igual de deplorable que si un perjudici semblant només beneficiàs a una minoria de radicals catalanistes, per si algú ho dubta).

Que el president i els seus acòlits hagin actuat d´aquesta manera és impresentable. Que els 34 diputats del PP i la resta de càrrecs del Govern no hagin tengut el coratge i la decència d´enfrontar-se a aquest disbarat, coneixent els motius reals que el movien, em sembla imperdonable.

Només 8 diputats íntegres, a més d´en Toni Pastor, haurien fet perdre la majoria absoluta. Dels 8 d´Eivissa no n´hi hagué cap.Ara ve una oportunitat perquè els jutgi la societat. Si aquesta no ho sap fer, ho haurà de fer, a més temps vista, la història, que no sol perdonar que «tot un poble mori per un home sol».